2016. április 13.

Málnás-túrós habroló





















Még sosem sütöttem habrolót. Illetve még sosem sütöttem roló formára leveles tésztát, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem volt ilyen formám. :D Néhány hónapja beszereztem mini formákat, de aztán valahogy rájuk felejtettem. A minap újra kezembe kerültek így elhatároztam, hogy nem heverhetnek tovább parlagon. :D Mivel sós sütemény nemrég készült, így valami édes krémet kellett kieszelni. A mélyhűtőben lapult még egy kis doboz málna, a hűtőben pedig egy doboz túró. Hát így lett málnás-túrós a töltelék. :)








 









Hozzávalók 12 mini habrolóhoz:
25 dkg mirelit leveles tészta
15 dkg málna (lehet mirelit is)
4 ek. porcukor
25 dkg túró
1 csomag habfixáló (12g)
0,75 dl víz
1 csapott ek. étkezési keményítő


  1. A tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd ~25x25 cm-es négyzet formára nyújtjuk. 12 egyforma széles "szalagra" vágjuk. 
  2. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. A tésztacsíkokat egyenként feltekerjük a rolóformákra és a tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy a tészta széle alulra kerüljön. Előmelegített sütőben ~12 perc alatt készre sütjük. Még azon melegében lehúzzuk a tésztát a formákról és rácsra téve kihűtjük.
  4. A töltelékhez a málnát szitán áttörjük, így megfosztjuk a magjától. A gyümölcspépet kis lábosban 2 evőkanálnyi porcukorral felforraljuk, majd besűrítjük a víz és étkezési keményítő keverékével. Levesszük a tűzről, kihűtjük.
  5. A túrót szitán áttörjük a málnakrémhez keverjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a habfixálót és alaposan kikeverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és megtöltjük a rolókat.
  6. Tálaláskor a süteményt porcukorral hintjük.























A krém némiképp több, mint amennyi a 12 mini habrolóba befér, de annyi baj legyen, tálaláskor a rolók mellé egy kis plusz krémet szervírozhatunk, néhány málnaszem kíséretében. Esetleg a megmaradt krémet jártunkban, keltünkben szépen elkanalazzuk. :D A rolóformák 7 cm hosszúak, két végük 1 illetve 1,5 cm átmérőjű.

A gyümölcstea édesítéséhez a kandiscukor pálcát a Candyfour biztosította. :)

4 megjegyzés:

  1. Annyira jópofák! :D Imádnám, hiszen málnás is, túrós is, és a leveles tészta is nyerő.
    A képek pedig (mind a 18) ismét...♥ Azzal a nagy tányérral nem küldenél (nem fotót, rolót :D)? :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Örülök, ha tetszenek! :D Máris indítom a küldeményt! ♥
      ...mentségemre legyen mondva, nem bírtam választani... :D

      Törlés
    2. Kívánom, hogy sose bírj választani, mert ez számomra élvezet. :D
      Köszönöm a nagy tányér kóstolót, már el is fogyott.♥ Cserébe épp most küldtem egy kis szuflét.

      Törlés
  2. A munka sziszifuszi, de megéri :) rendelésre is készülnek? Csodaszép orgonaszín árnyalatok vannak a fotóidon!

    VálaszTörlés