Oldalak

2016. április 29.

Csokoládétortácskák















Nagyon-nagyon sok csokoládés krém, egy kis ropogós tésztával. :) ...és tömény... nem is kicsit :D De ebben a fura áprilisi esős hűvösben nem árt egy kis boldogsághormon. :D Most hétvégén Anyák napja, s ha az ünnepelt szereti a csokoládét, akkor ezzel a sütivel biztosan mosolyt csalunk az arcára. :)















Hozzávalók 6 minitortához:
(10 cm átmérőjű piteformákhoz)
A tésztához:
20 dkg sima liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 kis tojás
csipet só

A csokoládékrémhez:
5 dl tejszín
15 dkg tejcsokoládé
15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
3 ek. porcukor

A díszítéshez:
tört kakaóbab


  1. A krémhez 2,5 dl tejszínt kis lábasba öntünk. Beletördeljük a csokoládét és közepes lángon, gyakori keverés mellett összemelegítjük. Akkor jó, ha a csokoládé felolvadt és a krém szép selymes lesz.
  2. Levesszük a tűzről, áttöltjük egy fém tálba és langyosra hűtjük. Elvegyítjük a vajjal, majd hűtőbe tesszük. Néha átkeverjük, hogy a vaj ne váljon ki belőle. Kihűtjük.
  3. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fóliába csomagolva 30 percet hűtőben pihentetjük.
  4. A sütőt közben előmelegítjük 180°C-ra. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd a mini piteformákba egyengetjük és ~12 perc alatt készre sütjük. A formákból óvatosa kivéve, rácsra téve kihűtjük.
  5. A krémhez a maradék tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd fokozatosan a csokoládés krémhez adjuk és robotgéppel szép simára dolgozzuk.
  6. A krémet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a tésztát. A tetejét tört kakaóbabbal díszítjük.




















Tipp: Természetesen több, kisebb kosárkát is készíthetünk, ez esetben a sütési idő némiképp rövidülhet. Ha a csokoládés krém a hűtőben nagyon megdermedne, szobahőmérsékleten kicsit pihentetjük, hogy könnyebben bele tudjuk dolgozni a tejszínhabot.

A kávé édesítéséhez és a dekorációhoz a Figurina formacukrokat a Candyfour biztosította. :) 

4 megjegyzés:

  1. ♥ Tőlem egész nyugodtan lehet nagyon csokis. :D És ráadásul linzertésztában csücsül a krém, ami plusz piros pontot érdemel, mert imádom. :) A képek... ♥ Tetszik ez a minimál sztájl. Nem kell oda a villa, mert ezt kézbe fogva a legjobb enni, és jó nagyot lehet bele harapni. Én most el is emeltem egyet innen, de asszem kelleni fog még pár darab. Csak, hogy alaposan leteszteljem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D De aranyos vagy, örülök, hogy tetszik, hogy csokis, meg linzeres, meg minimál, meg kék. :D ...és igen, ezt nem lehet villával enni, ezt harapni kell! :D Már indítom is a tesztelésre váró tortácskákat! ;)

      Törlés
    2. Khm... csak jelzem, hogy mind elfogyott, és nem tudok vele beletelni, úgyhogy, ha nem nagy gond, elfogadnék még 1-2-3 darabot... :D

      Törlés
    3. :D Ennek nagyon örülök! Akkor hát indítom is az extra küldeményt! :D

      Törlés