Oldalak

2016. április 5.

Bundás hús zöldséges rizssalátával












A rántott és bundás húsok közül ez párom egyik kedvence. ...ha nem a legnagyobb. :D Mivel a konyhai műveletek közül a panírozást kedvelem legkevésbé, nekem is igen tetszik ez a megoldás. Csak bemártom a húst a tésztába és már mehet is sülni. :D Az utóbbi időben szinte hetente készült. Hol csirkemellből, hol sertéshúsból. Legutóbbi alkalommal nagy lelkesen megállapítottuk, hogy nyugodtan elfelejthetem a hagyományos rántott húst, mert ez sokkal jobb. :D Persze többszöri próbálkozásra lett megfelelő mennyiségű és vastagságú a bunda, de a főkóstolás sosem árt. ;)












Hozzávalók 4 személyre:
A bundás húshoz:
4 nagy szelet sertéscomb
3 nagy tojás
2-3 ek. tej
sima liszt

bors

A rizssalátához:
1,5 dl barna rizs
1 kis kígyóuborka
1 kis fej lilahagyma
fél fej jégsaláta
1 piros húsú paprika
3 ek. málnaecet
2 ek. olívaolaj

1 kk. morzsolt bazsalikom


  1. A salátához a rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük. Az uborkát, paprikát és lilahagymát apró kockákra vágjuk, a jégsalátát 4 részre vágjuk, majd vékonyan felszeljük. A zöldségeket tálba tesszük, meglocsoljuk málnaecettel, olívaolajjal; fűszerezzük sóval, bazsalikommal és jól átkeverjük. Hozzáadjuk a rizst, összeforgatjuk. A kész salátát tálalásig hűtőbe esszük.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk, 2-3 közel egyforma részre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy tálban elhabarjuk a tojásokat egy csipet sóval és a tejjel, majd fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá -folyamatosan kevergetve a masszát-, míg sűrű palacsintatészta állagú lesz.
  3. Mélyebb serpenyőben -nagyjából ujjnyi- olajat hevítünk. A hússzeleket először sima lisztbe, majd palacsintatésztába forgatjuk. A felesleges tésztát lecsorgatjuk, az így előkészített húst közepesen forró olajban -először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül- mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Az olaj ne legyen túl forró, mert a tészta hirtelen megéghet, a hús pedig nyers marad.
  4. A bundás húst zöldséges rizssalátával tálaljuk.

Merészebbek süthetnek mellé egy kevés hasábburgonyát. :) 












 A háttereket a Fotókellék biztosította. :)

4 megjegyzés:

  1. Milyen jó, hogy kikísérletezted a megfelelő bundaállagot! :D Így nekem már csak annyi dolgom van, hogy a re recid alapján elkészítsem. Ki fogom próbálni, hiszen mi is imádjuk a rántott husit. De amíg nem készítek, küldenél 2 szép nagy szeletet? Nekem jöhet a sertéshusi is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ugye, hogy ugye? Remélem ez a fajta nektek is ízleni fog! Már indítom is a kóstolót; fele csirke, fele sertés. ;)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. :D Ez nagyon jó hír! Akkor már megy is a kóstoló! :)

      Törlés