2016. március 27.

Húsvéti reggeli















Idén is a hagyományos finomságok kerültek a húsvéti asztalra. :) Füstölt sonka, sonkalében főtt tojás, házi torma és persze az örök kedvenc, a kalács.


A sonka főzése:

  1. A sonkát megmossuk, majd egy nagy lábasban, annyi vízben, ami ellepi néhány órát áztatjuk. Ezalatt a tartósításhoz használt só egy része kiázik. Ha nagyon száraz és sós a sonka, akár egy éjszakát is ázhat. (Ez legfőképp az igazi házi füstölt sonkára vonatkozik. A fenti bolti "sonkát" elég átmosni, nagy valószínűséggel nem kell áztatni. Idén ilyen sikeredett, de azért jót ettünk belőle. :D)
  2. Az áztatóvizet leöntjük, újra felengedjük vízzel, majd közepes lángon, gyöngyözve addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha kész, a főzővízben hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, lecsepegtetjük. Hidegen szeleteljük.
A főzőlevet meghagyjuk, mert egy részében tojást főzhetünk, vagy felhasználhatjuk levesek és más ételek készítéséhez. :) 
 

5 megjegyzés:

  1. Tökéletes! ♥ Bár már készül az ebéd, akkor is bevállalok egy ilyen nagyszerű reggelit. :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Remélem időben megérkezett a csomag! ;)

      Törlés
    2. Igen, mert te villámgyors vagy. :D Köszönjük szépen, nagyon jót ettünk mindketten. :)

      Törlés