Oldalak

2016. március 2.

Fahéjas csiga waffel















Régóta szemezek az ilyesféle fahéjas finomságokkal. Igaz, nálam bármilyen édesség jöhet, amiben fahéj van. :D És az is igaz, hogy ez egy fahéjas csiga kicsit más formában. :D A tészta kívül ropogósra sül, rajta ropogós fahéjas cukor, belül viszont jó puha. :) Mikor elkezdtem receptet keresni, valahogy mindig olyanok akadtak az orrom elé, amelyekben kész tésztát használnak. Nem volt mit tenni, az egyik jól bevált waffel receptet alakítottam kicsit át. Megérte, mert jó kis sütemény lett belőle. :) A mázzal és gyümölcsökkel klasszul fel lehet dobni, de "üresen" akár uzsonnára, vagy kirándulásra is vihetjük. :) ...bár őszintén megmondom, ez frissen az igazi. ;)













Hozzávalók 20 db-hoz:
A tésztához:
35 dkg sima liszt
1,6 dl langyos tej
2 dkg friss élesztő
12 dkg olvasztott vaj
2 tojás
2 tk. cukor
csipet só

A töltelékhez:
3 dkg olvasztott vaj
4 ek. cukor
2 tk. őrölt fahéj

A tálaláshoz:
gyümölcs ízlés szerint (itt épp szilva, apró kockákra vágva)
10 dkg porcukor
2-3 ek. tejszín

  1. Az élesztőt a langyos tejben, egy kevés cukorral és liszttel felfuttatjuk. A hozzávalókat tálba mérjük, és az élesztővel együtt, ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva ~30 percet pihentetjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 40x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Lekenjük olvasztott vajjal, majd egyenletesen meghintjük cukorral és fahéjjal.
  3. A tésztát hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. A waffel-sütőt előmelegítjük.
  4. A tésztatekercset felszeleteljük, majd az így kapott fahéjas csigákat a waffel-sütőben néhány perc alatt készre sütjük.
  5. A mázhoz a porcukrot kikeverjük a tejszínnel.
  6. A süteményt tálaláskor mázzal megcsorgatjuk és gyümölcsöt kínálunk mellé.

















A hátteret a Fotókellék biztosította.

3 megjegyzés:

  1. Annyira tetszik, hogy nem találok szavakat. De tényleg! :) Imádnám. Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet ezzel a ropogós fahéjas cukorral, meg hogy az egész kívül ropogós, hogy ki fogom próbálni majd valamikor.
    A fotók elképesztően szépek, imádom mindet egytől-egyig. ♥

    VálaszTörlés
  2. :D Ó, de aranyos vagy! Úgy örülök, hogy tetszik! ♥ Köszönöm szépen! :) No addig is, míg sor kerül rá, küldök egy kis (sok) kóstolót! ;)

    VálaszTörlés
  3. Bizony, csak kapkodom a fejem. És a kellékek is csoda klasszak. :) Annyira ügyes vagy! És köszönöm! :)

    VálaszTörlés