Oldalak

2015. december 21.

Karácsonyi smoothie









Már olyan sokszor láttam ehhez hasonló ünnepi itókát, hogy muszáj volt nekem is kipróbálnom. ...egyrészt, hogy sikerül-e, másrészt, hogy milyen is lehet egy efféle ünnepi smoothie. :) Kissé furának tűnhet benne a spenót, de a kivi mellett ez volt az egyetlen "zöld" itthon és mivel többé-kevésbé semleges, klasszul felvette a fűszerek és a méz ízét. A vaníliás erdei gyümölcsökkel együtt pedig igazán jó kis karácsonyi kortyolni való lett belőle. :)





 




Hozzávalók 2 személyre:
A zöld réteghez:
8 dkg fagyasztott spenót (natúr)
3 db kivi hámozva kockákra vágva
2 dl almalé
1 kk. chiamag
2 ek. méz
1/3 kk. őrölt fahéj
1/3 kk. őrölt gyömbér

A piros réteghez:
20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
2 dl almalé
1 ek. kókuszcukor
1 kk. chiamag
1 kk. vaníliakivonat

Továbbá:  
kevés kókuszreszelék a díszítéshez


  1. Először a zöld rész hozzávalóit tesszük turmixgépbe és 2-3 perc alatt simára turmixoljuk. Poharakba töltjük, néhány percet állni hagyjuk. A gépet közben megtisztítjuk.
  2. A piros rész hozzávalóit szintén simára turmixoljuk, majd óvatosan a zöld rétegre töltjük. A tetejét kókuszreszelékkel díszítjük.











Az ital elkészítéséhez a Nutribullet turmixgépet a delimano.hu biztosította.

6 megjegyzés:

  1. Végre itt van! Szép, ünnepi ruhába bújt itókát kevertél! És ha azt mondod, hogy a spenótnak ebben az italban nincs spenótíze, akkor mindenképp kérek szépen egy pohárral.
    A fotók nagyon klasszak, és csak ámulok, hogy te hogy a manóba tudsz ráélesíteni egy kontraszt nélküli halmazállapotra. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! ♥
      Tényleg nem lehet érezni a spenótot, mert egészen átveszi a kivi és a fűszerek ízét. Örülök, hogy tetszenek a fotók. :) ...hát biztos szerencse is, egy csomó állítgatás, meg az a cirka 50 nyers kép... A nagy számok törvénye alapján ennyiből már kell, hogy legyen néhány éles. ;)

      Törlés
    2. Ja, jó, akkor megnyugodtam. :D Persze ezt nem azért mondom, nem vagyok kárörvendő, csak azt hittem, tudsz valami titkot.
      Köszönöm az italt, jólesett. ♥

      Törlés
  2. Nagyon mitatós és szuper egészséges. Kipróbalom. Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Remélem neked is ízleni fog. :)
      Boldog, békés ünnepeket!

      Törlés