Oldalak

2015. október 6.

Erdei gyümölcsös smoothie - Nutribullet turmixgép teszt






Nemrégiben nagy meglepetésemre és örömömre azt a megtisztelő felkérést kaptam a delimano.hu-tól, hogy teszteljem a Nutribullet turmixgépet. Néhány napja már együtt dolgozunk a konyhában, így azt hiszem bátran megoszthatom az eddigi tapasztalataimat. :)

Természetesen először a használati útmutató alapos tanulmányozásával kezdtem a közös munkát. Majd következett a kicsomagolás. Meg kell mondanom, kicsit meglepődtem, hogy milyen súlya van a gépnek ahhoz képest, hogy milyen kompakt. Persze ez teljesen érthető, mivel nagyon masszív. Annak is kell lennie, hisz egy igen erős motort rejt. :) A burkolat fém, ami egyrészt praktikus, másrészt igen dekoratív. A készülék szét és összeszerelése roppant egyszerű, mert lényegében három fő részből áll. Vigyáznunk kell az éles pengékkel; bár azok közelébe jobbára csak tisztításkor kerülhetünk, akkor is inkább puha sörtéjű kefével, vagy efféle alkalmatossággal érdemes takarítani. Erről egyébként igen részletes leírást találhatunk a használati útmutatóban.

Első használat előtt ezen ismereteket gyakorlatban kamatoztatva pillanatok alatt elmostam mindent, amit kellett, majd következett az első teszt. Az útmutatóban egyébként nagyon sok hasznos tanácsot kapunk a különféle zöldségek, gyümölcsök és magvak felhasználhatóságáról. Ha az arányokat betartjuk, a turmixok és smoothie-k végtelen variációját készíthetjük el, melyeknek csak a fantáziánk szab határt.




 

A Nutribullet turmixgép szabadalmaztatott centrifugapengéjének köszönhetően -amit a roppant erős 600 W-os motor percenként 20.000-es fordulattal pörget- a pohárban lévő zöldség- és gyümölcsdarabok, magvak és minden alkotórész függőlegesen mozog, így turmixolás közben tökéletesen elkeverednek. A pohár tartalmának 100%-a érintkezik a pengékkel, nincsenek feltapadt gyümölcs és zöldségdarabok. A végeredmény egy igazán krémes, homogén turmix, melyben nem kell a megmaradt rostokat vagy magokat rágcsálni. :)




 

Ugye ismerős a turmix, ami rövid pihentetés után kétfelé válik, mert a rostok leülnek a pohár aljára? No itt ilyen nincs. A pengék mindent alaposan felaprítanak a gyümölcsök héjától, az erős zöldségrostokon keresztül az olajos magvakig. Így aztán biztosak lehetünk benne, hogy valóban olyan tápláló és egészséges az italunk, amilyet szeretnénk. Nagyon tetszik, hogy a magvakat is tökéletesen pépesíti! Tehetünk az italunkba akár diót, mandulát, lenmagot, chia magot... bármit, amit csak szeretnénk. A Nutribulletnek köszönhetően minden alapanyag 100%-ig hasznosul. Nincsenek kidobott részek, a zöldségekben, gyümölcsökben, magvakban rejlő minden értékes rost, tápanyag, vitamin és ásványi elem megmarad és könnyen emészthető formában kerül szervezetünkbe. És ez a Nutribullet egyik legjobb tulajdonsága.

Egy nagy pohár turmix elkészítése nem több, mint néhány perc. Az alapanyagok előkészítésétől a turmixoláson át, az alkatrészek elmosogatásáig tényleg csak néhány pillanat. Kicsit meg is lepődtem, hogy milyen sebességgel készült el a vitamindús frissítő. Azt hiszem elkortyolni jóval tovább tartott. :)

Lassan itt az ideje elgondolkodni a karácsonyi ajándéklistán... Ez a turmixgép igazán jó választás mindazoknak, akik igyekeznek egészségesen táplálkozni és szeretik a finom turmixokat. :) Ehhez pedig következzen egy recept:







Erdei gyümölcsös smoothie



Hozzávalók 1-2 személyre:
3 maréknyi vékonyra szelt jégsaláta
2 maréknyi fagyasztott erdei gyümölcs
1/2 banán felkarikázva
1/2 narancs felkockázva
1 kk. chiamag
~2 dl víz vagy kókuszvíz


  1. A hozzávalókat a turmixgép poharába tesszük, majd a gépet összeszerelve krémesre turmixoljuk.
  2. Tetszés szerint hígíthatjuk még víz/kókuszvíz hozzáadásával.





A kész turmix ~4 dl lett. Ketten ittuk Csemetével. Pontosabban ő kanalazta, én kortyoltam, mert mi elég sűrűre hagytuk. De pont ez volt benne a jó. Olyan volt, mint egy klassz gyümölcsleves. :)

7 megjegyzés:

  1. Hű, de klassz kis turmixgép, és szép is! :) Én is elfogadnám. A turmix, amit készítettél pedig érdekes, hiszen jégsaláta is van benne. A többi finomsággal együtt, ráadásul pépesítve biztos nekem is ízlene. Kaphatok egy kis pohárkával?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Örülök, hogy tetszik! ...igen, nem volt itthon más zöldem. :D Máris indítom a turmixküldeményt! :)

      Törlés
  2. Nekem is van egy 6OO wattos de már 5-6-dik alkallomal föltekeri a tömöritö vagy zárogyütüt, atolfélek hogy elszakitja. Havan valakinek ötlete a megoldásra elöre is köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Én sajnos nem tudom mi lehet a gondja, talán a gyártónál, vagy forgalmazónál lehetne érdeklődni. Ők biztosan tudnak segíteni. :)

      Törlés
  3. Nekem is ugyanez a gondom. Azt hiszem reménytelen, hogy valahol árulnak tömítőgyűrűt. Ha esetleg valaki tudja, kérem írjon.

    VálaszTörlés
  4. Sajnos a ti készüléketek feltehetően nem eredeti, mert az eredetiben nincs tömítőgyűrű.
    A különbség itt:
    https://www.youtube.com/watch?v=Urd-P-uFz6o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bogeszka! Köszönöm a linket a többiek nevében is! :) El nem tudtam képzelni, hogy milyen tömítőgyűrűről van szó. :D Már többször töviről hegyire átnéztem a szerkentyűt, de nem találtam. ...hát ezért. Köszi még egyszer!

      Törlés