Oldalak

2015. szeptember 16.

Zöldborsós csirkemájragu









Azt hiszem már nem is kell mondanom, miért csirkemáj... :D Most egyik kedvenc zöldségemmel, zöldborsóval karöltve. Egyszerű és gyors étel, amit ebédre vagy akár vacsorára is készíthetünk. Ez most egy alap verzió. Ha kicsit tartalmasabbra szeretnénk, kockázzunk alá egy kis húsos szalonnát. Dúsíthatjuk karikára vágott paprikával, és paradicsommal is. :) Klasszul variálható, nálunk is ritkán készül kétszer ugyanúgy, épp ezért is gondoltam, hogy végre megörökítem. ;)









Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemáj
40 dkg zöldborsó (lehet mirelit is)
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek. őrölt paprika
2 ek. mangalicazsír

bors
majoránna

  1. A borsót enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, félre tesszük. 
  2. A csirkemájat megtisztítjuk és egyforma -kb. 3 cm-es- kockákra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt és üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. 
  3. Hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, őrölt paprikát, átkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a májat és a zöldborsót. Ízesítjük fűszerekkel és fedő alatt készre pároljuk az ételt. 
  4. Natúr rizottóval, párolt rizzsel, vagy burgonyapürével tálaljuk. Uborkasalátát kínálunk mellé. ...héjában sült krumplival sem utolsó. :)













A receptet megtaláljátok a Kifőztük szeptemberi számában is. :)

2 megjegyzés:

  1. Ujjuj, én ebből tuti, hogy nem csak egyszer szednék! És a készítési javaslatok, amiket az előszóban írtál, az is nagyon tetszik. Lecsósan is Isteni lehet. :) Kaphatok belőle? :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Hát csak rajta, rajta! Még szép, hogy kaphatsz! Itt gőzölög az asztalon és arra vár, hogy megegyük. :) Örülök, hogy tetszenek a javaslatok is. Legközelebb úgy készítem. ...és persze akkor is várlak az asztalhoz. ;)

      Törlés