Oldalak

2015. szeptember 11.

Fűszeres sült paradicsom











Elérkezett az utolsó koktélparadicsom-szüret. Gyorsan le kellett menekíteni az apró piros kis gömböket a tövekről, mert a sok eső miatt bizony elkezdtek kirepedezni. Ilyenkor pedig gyorsan fel kell használni a termést, mert nagyon hamar megromlik. Jó lett volna belőle eltenni későbbre is -mármint nyersen-, de így sütve is kiválóan tárolható. ...már ha megéri, hogy eljusson belőle pár adag a mélyhűtőig. :D Tehetjük pirítósra, tésztára, pizzára, vagy akár szendvicsbe. :)






Hozzávalók:
1 kg koktélparadicsom (2-3 cm átmérőjű bogyók)
1 nagy fej fokhagyma
1 csokor friss zsálya
1 csokor friss rozmaring

4-5 ek. olívaolaj

  1. A paradicsomot és fűszereket megmossuk, leszárítjuk. 
  2. Sütőtálba tesszük a koktélparadicsomot és a fokhagymagerezdeket. Megszórjuk zsályalevelekkel és a tetejére rendezzük a rozmaringágakat. Meghintjük sóval, meglocsoljuk olívaolajjal.
  3. 170°C-ra előmelegített sütőben ~1 óra alatt készre sütjük.








Tipp: Ha sütés közben nagyon "színesedne" a paradicsom, tegyünk fölé egy nagy tepsit. :) A sütőtál alá pedig érdemes alufóliát tenni a rácsra, hogy a kifröccsenő paradicsomlé ne a sütő alján landoljon. ;)

3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű kompozíció! Tényleg, öröm nézni. :) De nem csak nézegetni szeretném, szívesen meg is kóstolnám, ha szabad. Pirítok hozzá egy kis kenyeret. :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Még szép, hogy nem csak! :D Már indítom is kis tálkákban; neked extra fokhagymát is küldök! ;)

      Törlés