Oldalak

2015. szeptember 8.

Csirkés-zöldséges egytál - Csemetekonyha






Jó rég nem hoztam igazi Csemetekonyhás eledelt. Ennek oka az, hogy Csemete javarészt már olyan ételeket eszik, amiket mi. Persze azért még főzök külön is, hisz a nagyon fűszeres, vagy esetleg zsírosabb, nehezebb ételekből még nem eszik. De mindent megkóstol. :D ...és ez annyira jó érzés. Mármint a tudat, hogy kis kíváncsi és persze Ő is, mint minden gyerek meg akarja kóstolni, hogy mit esznek a "nagyok". Épp ezért a paprikás krumpli -óvatosan fűszerezve, kevés kolbásszal- vagy egy rizottó, esetleg egy könnyű tészta bármikor jöhet. Ahogy a húsleves és a fasírt krumplipürével Anyuéknál, Vagy egy jó kis tepsiben sült csirke krumplipürével Párom szüleinél. :) Reggelire elfalatozunk egy kis vajas-fokhagymás pirítóst, vagy házi májkrémes kenyérkatonák menetelnek a tányérból a pocakba. :D Egy szó, mint száz, már nem kell minden nap külön ebédet készíteni, de ha mégis olyat eszünk, ami még neki nem való, akkor jönnek az ilyesfajta finomságok. Amiből persze lesz még. :) Megmondom őszintén, hogy legutolsó alkalommal ebből az egytálételből dupla adag készült, mert nekem is ez volt az ebédem. :D






Hozzávalók 6-8 csemeteadaghoz:
1 egész csirkemellfilé
2 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis cukkini
1 kis padlizsán
fél paradicsompaprika
4-5 mángold levél
1,5 dl rizs

morzsolt lestyán
csipet őrölt szerecsendió
3-4 ek. olívaolaj
víz

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és a hússal együtt nagyon apró kockákra vágjuk. A mángoldot alaposan megmossuk, levélnyelét és a vastag ereket eltávolítjuk, majd finomra vágjuk. 
  2. Lábasban, felhevített olajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát. Rátesszük a húst, majd kevergetve addig pirítjuk, míg a hús pirosodni kezd. Hozzáadjuk a mángold kivételével az összes zöldséget, a megmosott, lecsepegtetett rizst és néhány percig együtt pirítjuk/dinszteljük, míg a zöldségek illatozni kezdenek.
  3. Fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és fedő alatt kis lángon puhára főzzük az ételt. Menet közben a vizet pótoljuk. Mielőtt kész, belekeverjük a finomra vágott mángoldot, még néhány percig főzzük, majd tálaljuk. Egyszemélyes Csemete-adagokban remekül fagyasztható, majd később fogyasztható. :)









Tipp: Tálaláskor keverhetünk hozzá néhány kanálnyi natúr joghurtot, vagy reszelhetünk a tetejére sajtot. ...esetleg mindkettő... ;)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! :) Én is kérek szépen belőle. :v Tényleg klassz lehet, hogy most már szinte mindent együtt ehet veletek Csemete. Hogy repül az idő! :D Elképzelem, ahogy ügyesen fogja a kis kanálkát, és eszeget. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! Már indítom is! Dupla adagot küldök, bízva abban, hogy ízelni fog! ;)
      Igen, nagyon aranyosan eszeget. ...néha akkorákat nevetek neki, mert van, hogy közben még szinkronizálja is.
      "Áááámmmm!" ♥

      Törlés