Oldalak

2015. szeptember 25.

Csirkemájas szendvics









Igen, tudom... Megint csirkemáj. :D De ha egyszer annyira szeretjük. Nem beszélve arról, hogy igen olcsó és gyorsan elkészíthető. ...és a legfontosabb, hogy a végtelenségig variálható, így most szendvics készült belőle. Ha még laktatóbbra szeretnénk, a máj alá pirítsunk némi húsos szalonnát és tegyünk a szendvicsbe egy jó adag reszelt sajtot. :D Ha bevadítok, a félbe vágott zsemléket kicsit meg is pirítom és fokhagymával áthúzom. Ezt a mutatványt azonban csak békés hétvégéken adom elő. ;)









Hozzávalók 6 személyre:
60 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mangalicazsír

bors
majoránna

Az összeállításhoz:
6 db zsemle
4 evőkanál majonéz
1 marék friss tárkony finomra vágva
rukkola

  1. A finomra vágott vöröshagymát felhevített zsíron üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát és a megtisztított, kockákra vágott csirkemájat. Fűszerezzük, átforgatjuk, majd közepes lángon fedő alatt készre pároljuk. 
  2. A majonézben elkeverjük a tárkonyt. 
  3. A zsemléket félbe vágjuk és megkenjük a tárkonyos majonézzel. Az alsó felükre rukkolát teszünk, majd ráhalmozzuk a májat. Befedjük a zsemlék másik felével és azonnal tálaljuk. Friss zöldségeket és kovászos- vagy csemegeuborkát kínálunk mellé.








 
A receptet a Kifőztük szeptemberi számában is megtaláljátok. :)
 

4 megjegyzés:

  1. Légyszi, vadulj be!!! :D Itt állok, vagy inkább tűkön ülök 2 hatalmas, pirított, fokhagymával áthúzott, szalonnával és sajttal dúsított májas szendvics reményében. Iszonyúan korog a gyomrom, és nagyon szenvedek.... :D És különben is, épp békés hétvége közeledik.... :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Váháháhá... :D :D Rendben, ezen ne múljon, a szenvedésnek ezennel és azonnal véget kell vetni! Máris indítom az extra szendvicseket egy termosz jó meleg tea kíséretében! :)

      Törlés
    2. :D Te kis gondolatolvasó! Egy jó kis citromos tea tökéletes ehhez a szuper szendvicshez! ♥ Sokezer puszi érte!

      Törlés