Oldalak

2015. augusztus 11.

Grill szendvics












Mert nyár van. :) Persze bármely más évszakban is könnyedén kivitelezhető, amennyiben van egy jóvágású grill serpenyőnk. :) A zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk. A húst bátran pácoljuk kedvenc ízeinkkel. Én most egy roppant egyszerű variációt készítettem, de ebben meg pont ez volt a jópofa, hogy a zöldségek íze is klasszul érvényesült. Egy pohárka borral -sörrel, vagy limonádéval- kinek mi tetszik- igen kellemes nyári ebéd, vagy vacsora. ;) 









Hozzávalók 4 személyre:
1 egész csirkemellfilé
1 kis zsenge cukkini
2 nagy paradicsom
2 cső főtt kukorica
8-12 csiperke
2 paradicsompaprika

bors
olívaolaj
bazsalikom

Az összeállításhoz:
4 zsemle
házi ketchup

rukkola a díszítéshez
joghurtos uborkasaláta a tálaláshoz


  1. A csirkemellet 16 vékony -nagyjából féltenyérnyi- szeletre vágjuk. Vékonyan megkenjük olívaolajjal, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, majd grillrácson, vagy serpenyőben készre sütjük. Melegen tartjuk.
  2. A cukkinit, paradicsomot és kukoricát felkarikázzuk, a gombát tönkjétől megfosztjuk, a paprikát cikkekre vágjuk. A cukkinit és gombát kevés olívaolajjal átforgatjuk, majd sózzuk és bazsalikommal ízesítjük. A húshoz hasonlóan, mindent készre sütünk.
  3. A zsemléket félbe vágjuk és vágott felüket megpirítjuk.
  4. Az összeállításnál a zsemlékre házi ketchupot kanalazunk, sült paradicsomkarikákat és grillezett húst rétegezünk rá. Tányérra tesszük és sült zöldségeket halmozunk mellé. Friss rukkolával díszítjük és joghurtos uborkasalátát kínálunk mellé.











Tipp: A paradicsomot érdemes lehet grilltálcán sütni.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos a tányér tartalma, örömmel megenném, hiszen rajongok a grillezett ételekért. Még sosem ettem grillezett paradicsomot, de most szívesen megkóstolnám, ha küldenél azt is. A képek nagyon hangulatosak, a Hotel Odisej szakácsa pedig tanulhatna tőled. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juj, de aranyos vagy! :) Most itt vigyorgok! És igen, mivel ismerem ez irányú rajongásod, már be is csomagoltam a dupla adagot. ...persze fejenként duplát. :D Akkor teszek még hozzá plusz paradicsomot -hátha az is kedvenc lesz- és kukoricát is, no meg gombát Kutyánszkinak. ;)

      Törlés
    2. Nagyon drága vagy, köszönjük! :)

      Törlés