2015. augusztus 21.

Gombás tojás









Az egyik legjobb dolog a gombás tojásban, hogy pillanatok alatt klassz, tartalmas reggelit varázsolhatunk az asztalra. :) Persze nem csak reggelire készülhet; ebédre, akár második fogásként, esetleg bátrabbak bevállalhatják vacsorára is. ;) Rengetegszer készítettem már. Ez egy alap variáció, de bátran piríthatunk alá szalonnát, vagy tehetünk bele bármit, amit csak szeretnénk.







Hozzávalók személyenként:
2 tojás
2 nagy csiperke
1 ek. finomra vágott vöröshagyma
3 dkg reszelt sajt + egy kevés a tálaláshoz
1 kis csokor metélőhagyma

bors
1 ek. vaj


  1. A gombát megtisztítjuk, vékonyra szeljük. A metélőhagymát finomra vágjuk. 
  2. Serpenyőben felhevítjük a vajat és üvegesre dinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a gombát, lepirítjuk. 
  3. Ízesítjük sóval, borssal, majd ráöntjük a felvert tojásokat. Addig sütjük, míg a tojás megszilárdul. 
  4. Meghintjük sajttal, metélőhagymával, majd négybe hajtjuk a lepényt. Átfordítjuk, néhány pillanatig melegítjük, majd sajttal meghintve, forrón tálaljuk. Friss kenyeret és salátát kínálunk mellé.











A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent. :)

2 megjegyzés:

  1. Tavaly én is csináltam hasonlót, csak rozmaringgal ízesítettem, és a Kutyinyeknek nagyon ízlett. Úgyhogy tudom, hogy a tiédet is szeretné. Kaphat reggelire? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Há' még jó hogy! A te lepénykéd is kész van már, gombamentes, extra sajttal! Máris indítom, csak még ernyőt szerelek a dobozokra! ;)

      Törlés