2015. július 20.

Spagetti pikáns húsgombóccal









No, ez egy igazi 15 perces nyári villámebéd. :) Míg a tészta megfő, elkészül a többi alkotórész is. Aztán már csak egy gyors tálalás és már le is huppanhatunk a teraszra és jóízűen befalatozni. 










Hozzávalók 3-4 személyre:
A húsgombóchoz:
30 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
2 ek. citromlé
1 tk. füstölt pirospaprika

bors
3-4 ek. olívaolaj

A spagettihez:
30 dkg durum spagetti
1 üveg házi ketchup (3,33 dl)
15 szem pici koktélparadicsom
1 csokor friss oregánó
1-2 ág friss borsikafű


  1. A darált húst a fűszerekkel és citromlével összedolgozzuk. A masszából diónyi gombócokat formálunk.
  2. A húsgolyókat magas falú serpenyőben felhevített olívaolajon aranybarnára sütjük. A kész gombócokat kiszedjük, melegen tartjuk. Mindeközben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.
  3. A serpenyőben visszamaradt olajba dobjuk a finomra vágott fűszereket, hozzáadjuk a ketchupot, majd átforraljuk. Visszatesszük a serpenyőbe a húsgombócokat, ráhalmozzuk a kifőtt tésztát és az egészet jól átkeverve összemelegítjük.














2 megjegyzés:

  1. :D A tiéd villámgyorsan elkészült, de az enyém anno életem egyik legtöbb ideig készült ebédje lett. :D Úgyhogy én most pihenek, és várom a finomságos kóstolót, már ha szabad kérnem. :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, de aranyos vagy! Remélem még ilyen késői postázással is jól fog esni ez a könnyű étel. :) Kárpótlásul tripla adagot küldök! ;)

      Törlés