Oldalak

2015. június 12.

Eper sorbet












Tyűűű... El sem tudom mondani mióta szemezek ezzel a finomsággal. Illetve a sorbettel úgy általában. Roppant szimpatikus számomra, hogy kevés hozzávalóból, kevés munkával ennyire finom desszertet lehet készíteni. :D Na nem, mintha a főzött fagyival bármi gond lenne, mert az is rém egyszerű és finom, de ez talán azért is tetszik annyira, mert nagyon-nagyon gyümölcsös. :D Az alapreceptet még anno Katucinál néztem ki magamnak, és most végre el is készült. Egy héten belül harmadszor. Azt hiszem nem is kell tovább mesélnem. ;)







 

Hozzávalók 6-8 személyre:
1 kg eper (lehet fagyasztott is)
20 dkg cukor
2 dl víz

eperdzsem a tálaláshoz


  1. A vizet a cukorral összeforraljuk, majd beletesszük a gyümölcsöt és addig főzzük, míg a szirup kissé besűrűsödik.
  2. Langyosra hűtjük, majd botmixerrel pürésítjük. Hűtőbe tesszük. A kihűlt gyümölcsös alapot műanyag dobozba tesszük és berakjuk a fagyasztóba.
  3. Mikor elkezd megfagyni, alaposan átkeverjük -botmixerrel-, hogy ne legyenek benne nagy jégkristályok. Ezt 30 percenként megismételjük a kívánt állag eléréséig, 3-4 alkalommal. Tálaláskor a kelyhek aljába kevés eperdzsemet kanalazunk, erre helyezzük a "fagylaltot". :)










2 megjegyzés:

  1. Hát ez tényleg pofonegyszerű és nagyszerű! Csodás, harsogó pinkes piros. Ide vele! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ugye? Már a hűtőben pihen a negyedik adag. :D Épp ezért dupla adagot küldök most nektek. És persze majd holnap is. ;)

      Törlés