Oldalak

2015. május 22.

Spárga füstölt szalonnában, sült paradicsomos burgonyával











 
Nem mondhatnám, hogy túl sűrűn eszünk spárgát, de ha szezonja van, néhányszor nálunk is asztalra kerül. :) Ez az egyik kedvencem belőle. Nagyon egyszerű, nem sok munka van vele, viszont annál finomabb. ;) A fűszeres sült paradicsommal és burgonyával könnyű kis ebéd lett belőle. Ránk is fér most egy kis nyáridézés ezeken a borús napokon. :)













Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg zöld spárga
12 szelet füstölt bacon szalonna
30 dkg koktélparadicsom
40 dkg burgonya (tisztítva)
2-3 ek. olívaolaj

bors
bazsalikom
citromgerezdek a tálaláshoz

  1. A spárgasípok alsó, fás részét levágjuk. A burgonyát felkockázzuk, a paradicsomot félbe vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  2. A burgonyát enyhén sós, hideg vízben feltesszük főni. Forrástól számítva ~5 perc alatt előfőzzük. Leszűrjük, majd a paradicsommal együtt egy kis tepsibe tesszük. Megcsorgatjuk olívaolajjal, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, majd alaposan összeforgatjuk. Elrendezzük a tepsiben, betesszük az előmelegített sütőbe és ~25 perc alatt készre sütjük.
  3. A spárgát -a burgonyával egy időben- enyhén sós, forrásban lévő vízben ~3 perc alatt előfőzzük, majd hideg víz alatt lehűtjük, alaposan lecsepegtetjük. Három szálanként füstölt szalonnába tekerjük. 
  4. Az így előkészített spárgát tepsire rendezzük, majd betesszük a burgonya és paradicsom mellé a sütőbe. Addig sütjük, míg a szalonna szép piros és ropogós lesz. Ez ~20 perc, így egyszerre készül el a burgonyával.
  5. Az elkészült ételt tálra/tálba rendezzük, friss kenyeret kínálunk mellé. Fogyasztáskor a spárgát megcsepegtetjük egy kevés citromlével.










7 megjegyzés:

  1. Én sajnos nem szeretem a spárgát, de a róla készült fotóidat nagyon is. :) Jó nézegetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A köretből azért kérek szépen kóstolót. :v

      Törlés
    2. :D Reménykedtem, hogy azt megkóstolod! Már össze is készítettem, máris indul, csak előbb ernyővel is felszerelem. ;)

      Törlés
  2. Csodás recepthez illő fotók - szokás szerint :) Ha nem várna egy kg spárga a feldolgozásra, már indulnék is a piacra - annyira ínycsiklandó fotókat készítettél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Úgy örülök, hogy neked is tetszik! :) Küldöm a kóstolót! ...ha esetleg az egy kg spárga kevésnek bizonyulna. ;)

      Törlés