Oldalak

2015. május 9.

Krumplis tarhonya











Gyerekkorom óta az egyik kedvenc burgonyás ételem. Apu és persze Anyu is rengetegszer készítette és készíti most is -főleg tavasszal és nyáron-, ha sok a tennivaló a kertben és gyors, laktató ebéd kell. Most, hogy itt a jó idő, mi is egyre többet vagyunk kint Csemetével, így jól jönnek az ilyen fogások. Kell az energia a kitartó slattyogáshoz. :D 




 




Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya (tisztítva)
15 dkg tarhonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
15 dkg házi kolbász
2 ek. mangalicazsír

őrölt pirospaprika
majoránna (elhagyható)

  1. A finomra vágott vöröshagymát felhevített zsíron elkezdjük dinsztelni. Mikor üveges, rátesszük a tarhonyát és kevergetve addig pirítjuk együtt őket, míg a tészta kicsit kifehéredik.
  2. Rászórjuk a pirospaprikát, átkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a karikákra vágott kolbászt. Ízesítjük sóval, majoránnával. Alaposan átforgatjuk, majd felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi és kis lángon, néha átkeverve készre főzzük az ételt. Főzés közben, ha szükséges a vizet pótoljuk.
  3. Friss kenyérrel, tejföllel, uborkasalátával tálaljuk.









4 megjegyzés:

  1. Olyan szép és olyan finom és naaagyon szeretem. :) A képek igazán jók lettek, klassz így felülről, nekem nagyon bejön. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jáj, de aranyos vagy! :D Köszönöm, örülök, hogy tetszik! :) Akkor már indítom is a kóstolót, hogy minden szögből alaposan megvizsgálhasd! ;)

      Törlés
  2. Nagyon szép lett. Gondolom, hogy a kertben nem így terítenek anyáék:)
    Mi is szeretjük. Én pirítom a tarhonyát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Kedves vagy, köszönöm szépen! :) Bizony, jó kis eledel.

      Törlés