Oldalak

2015. május 14.

Fetás-aszalt paradicsomos csiga









Néha elképesztően határozatlan vagyok. :D Ilyenkor születnek az ilyen és ehhez hasonló ételek. Tulajdonképpen kenyeret akartam sütni, mert elfogyott. De valami gyorsabb kellett -bár a kenyér is elkészül két óra alatt-, így arra gondoltam, összedobok egy pizzát. ...töltöttet. ...de mégsem. Inkább csak üresen kisütöm a tésztáját egyfajta lapos kenyérnek. ...de mégsem, mert csak kéne rá valami. :D Na jó, legyen pizza. ...de mégsem. :D Inkább feltekerem. ...hát így lett belőle csiga.








 
Hozzávalók 16 db csigához:
A tésztához:
35 dkg kenyérliszt BL80
2,5 dl langyos víz
3 ek. olívaolaj
2,5 dkg friss élesztő
1 tk. cukor


A töltelékhez:
6 szelet bacon szalonna
15 dkg feta sajt
6-7 db fűszeres olívaolajban eltett aszalt paradicsom
1 kis fej lilahagyma
bazsalikom
oregánó

Fűszeres olívaolaj a kenéshez.


  1. A tésztához a vízben a cukorral és egy kanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, olívaolajat, majd az élesztővel együtt összeállítjuk a tésztát. Dagasztani nem kell. Olajos kézzel átforgatjuk, majd letakarva ~30 percet kelesztjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd 40x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Ráfektetjük a bacon szeleteket, majd megszórjuk apróra vágott lilahagymával és aszalt paradicsommal. Rámorzsoljuk a feta sajtot és fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. Feltekerjük, majd a 40 cm-es tekercset 16 egyforma -2,5 cm-es- részre szeljük.
  4. A csigákat tepsire sorakoztatjuk, lekenjük őket fűszeres olívaolajjal és előmelegített sütőben ~15-18 perc alatt készre sütjük.








A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is. :)

4 megjegyzés:

  1. Jó lett így is, jó lett volna úgy is :)

    VálaszTörlés
  2. Nya, ideértem végre! Naagyon tetszik, hogy néha elképesztően határozatlan vagy, mert ilyen finomságok sülnek ki belőle. :D A képek is, a csigusz is szuper, és imádom a szürke tálcádat. :) Egy tálcányi csigát simán be tudnék termelni. :D :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Köszi! :) Máris indul a repülő tálca! :D

      Törlés