Oldalak

2015. május 6.

Aszalt paradicsomos-tonhalas tészta









Nagyon szeretem az ilyen egyszerű és főleg roppant gyorsan elkészíthető ételeket. Mert hát bizony van olyan, hogy az embernek nincs ideje, kedve -bár ez nem igazán jellemző :D- energiája, a nagy főzőcskézésekhez. Pláne, ha előtte egész nap kint volt a kertben. Friss levegő, napsütés, egy kis kertészkedés jó sok mendegéléssel Csemete oldalán, mert hát ugye mindent apróra meg kell vizsgálni. Szóval ilyenkor nagyon jól jönnek az ehhez hasonló ebédek. 15 perc és már asztalon is van. :)









Hozzávalók 2 személyre:
15 dkg kagyló tészta
12 dkg natúr tonhal konzerv
5 db aszalt paradicsom
5 db koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
5 ek. fűszeres olaj az aszalt paradicsomról
kis csokor petrezselyem
1 ág friss oregánó
0,5 dl paradicsompüré
1/2 citrom leve


  1. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. 
  2. Míg a tészta fő, egy serpenyőben felhevítjük a fűszeres olajat, majd rátesszük a reszelt fokhagymát és addig pirítjuk, míg illatozni kezd. Ekkor hozzáadjuk az apró kockákra vágott aszalt paradicsomot, a finomra vágott petrezselymet, oregánót és a cikkekre vágott koktélparadicsomot. Ízesítjük citromlével és kis lángon addig pároljuk, míg a koktélparadicsom összeesik. 
  3. Hozzáadjuk a tonhalat -amiről előzőleg leöntöttük a sós levet-, majd a paradicsompürét és összeforraljuk. Végül hozzákeverjük a kifőtt tésztát, átmelegítjük és azonnal tálaljuk.











A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is. :)

3 megjegyzés:

  1. Egyetértek, én is szeretem a gyors ebédeket. :D Sajnálom, hogy nem rendeltem ilyen tésztát, mert jól néz ki. Igaz, a tonhalért nem vagyok odáig, de azért megkóstolnám, mert amit te készítesz, az mindig finom. :) A képek pedig most is, mint mindig nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy! Köszi! ♥ A tonhal nekem is "csak" ilyen ételekben csúszik. :D A többiek mellett nem túl markáns az íze. ;) Küldöm máris a kóstolót!

      Törlés
    2. Nagyon drága vagy, köszönöm! ♥

      Törlés