2015. március 12.

Sajtos-gombás kiflifelfújt









Most először készült ilyen felfújt nálunk, de biztosan nem utoljára. :) Igazából a szórakozottságomnak köszönhető, mert hiába maradt kifli és szépen nekiláttam kenyeret sütni, ugyanis teljesen elfeledkeztem róluk. Így csak ültek a kosárban és kicsit megszikkadtak. Persze pirítós kiflinek még tökéletesek lettek volna, de ha már így alakult, gondoltam kerekítek belőlük egy tartalmas ebédet. :) 






Hozzávalók 2-4 személyre egy 21 cm-es kerek sütőtálhoz:
2 szikkadt kifli
3 tojás
3 dl tej
10 dkg edami sajt
2 evőkanál reszelt parmezán
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg apró csiperke
1 evőkanál vaj
majoránna
borsikafű

bors


  1. A kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojásokat, a parmezánt. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel. 
  2. A kiflikarikákat keverőtálba tesszük, majd leöntjük a tojásos keverékkel. Átforgatjuk és pihenni hagyjuk. 
  3. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük a vékonyra szelt gombát, fűszerezzük kevés sóval, készre sütjük. 
  4. A sütőtálat kikenjük vajjal. A kifli felét elrendezzük a tál alján, majd rászórjuk a reszelt edami sajt felét. Rátesszük a hagymás gombát, majd befedjük a kifli másik felével. Ha maradt a tálban tojásos keverék, azt is ráöntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben ~30-35 perc alatt készre sütjük.








A receptet megtaláljátok a Kifőztük márciusi számában is. :)

Az étel BergHOFF sütőtálban készült.

4 megjegyzés:

  1. Néha nem is baj, ha megfeledkezünk a péksütiről, mert ilyen finomság is kikerekedhet belőlük. :) Én a kaláccsal szeretnék már nagyon régóta így járni, de valahogy mindig elfogy. :D
    A Kutyafül nagyon szeretné ezt a gombás verziót, de én is örömmel megkóstolnám, és végtére is nem egy nagy ügy átadni neki a gombát. :D Kérhetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Természetesen! Már indítom is a küldeményt! :) Néha tényleg jó feledékenynek lenni.
      ...ó, igen... kalács... az is egy finom csemege. :)

      Törlés
  2. Ez aztán fincsi lehet! Imádom a gombát minden mennyiségben! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Akkor nyisd az ablakod, érkezik a vacsora! ;)

      Törlés