2015. március 21.

Fehér csokoládés-vaníliás zabkása









Ezer éve nem készítettem zabkását. Pedig milyen végtelenül egyszerű. ...és a végtelenségig variálható. Talán ez a két legnagyobb előnye, már ha csak az elkészítést nézzük.  Mindemellett nagyon egészséges, bár ezt némiképp sikerült "elintézni" a fehér csokoládéval. :) De hát ennek a variációnak pont a fehér csoki a lényege. :D










Hozzávalók 1 személyre:
2,75 dl tej
6 dkg zabpehely (lehet fele apró, fele nagy szemű)
3 dkg fehér csokoládé + 2-3 kocka a díszítéshez
csipet őrölt Bourbon vanília

  1. A vaníliával ízesített tejet felforrósítjuk. Hozzáadjuk a csokoládéd és kevergetve felolvasztjuk.
  2. A csokoládés tejhez adjuk a zabpelyhet, majd néhány perc alatt készre főzzük.
  3. Tálba tesszük, a tetejét néhány kocka fehér csokoládéval díszítjük és már kanalazzuk is. :) 







4 megjegyzés:

  1. Hihi, de jó! :) Jó kis tartalmas reggeli lehetett volna, ha időben megláttam volna, de most már csak délutáni desszert lehet belőle, pláne, ha küldesz. Nagyon szépen nézek ám. :D *.* Jáj, azok a kedvenc zöldes szürke tányérok... ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó! :) Remélem még belefér délutáni desszertnek! Biztos, ami biztos, küldöm most is és holnap reggelire is. :D ...mert olyan szépen nézel és mert én egy kicsit későn indítom a küldeményt. ;)

      Törlés
  2. Imádom a zabkását reggelire és nagyon bejön a te verziód! Nem is értem, hogy eddig miért nem jutott eszembe??? :) Fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek igazán örülök! :) Holnap reggelire repítek egy tálkával! ;)

      Törlés