Oldalak

2015. március 25.

Bolognai spagetti - Csemetekonyha






Az első igazi olasz ebéd. :D Na jó, majdnem igazi. ;) Őszintén szólva, kissé tartottam tőle, hogy Csemete mit fog szólni a darabosabb ételhez, mert eddig nemigen tetszett neki az ilyesmi. Persze ez természetes, hiszen kevés foggal elég nehéz rágni, pláne úgy, hogy tulajdonképpen még nem is igen próbálta. Mármint ételt. Minden mást nagy lelkesedéssel. :D Szóval egy jó darabig villával áttört banánnal, pürésítés nélküli főtt rizzsel "gyakoroltunk"; és mivel egész jól ment a dolog, és ma kibújt a nyolcadik fog, úgy gondoltam ma kóstolhatna egy kis tésztát. :) Elvégre a nyolc, az már egy komoly szám! :D De persze nem ettől függött a dolog, csak pont jól jött ki a lépés. :) A bolognai spagetti a la Csemete igencsak ízlett, úgyhogy jöhetnek a tészták!




 

Elkészítés:
  1. Egy egész csirkemellfilét megtisztítunk, majd kockákra vágunk. A húst kevés olívaolajon megfuttatjuk, míg elveszti a színét és kifehéredik. Hozzáadunk egy gerezd karikákra vágott fokhagymát, két szál petrezselyemzöldet, egy kis fej vöröshagymát és egy szál sárgarépát felkockázva. Ízesítjük gondolatnyi sóval. Néhány percig dinszteljük, majd felengedjük annyi vízzel, ami ellepi és közepes lángon puhára főzzük. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ha kell, főzőlével hígítjuk. Külön adagokra osztjuk -egyet félre teszünk-, majd betesszük a mélyhűtőbe, későbbi felhasználásig.
  2. Egy adag capellini-t kifőzünk, leszűrünk, melegen tartunk.  
  3. Az előzőleg elkészített csirkemellből egy adagot 1 dl paradicsomlével összefőzünk. Ízesítjük gondolatnyi finomra morzsolt bazsalikommal és oregánóval.
  4. A tésztát tálkába szedjük, ráhalmozzuk a fűszeres húsos szószt. Reszelt sajtot szórunk a tetejére. Tálalás előtt a tésztát a gyermek igényeinek megfelelően villával áttörjük. 






4 megjegyzés:

  1. Hűha, ez már döfi! Nagyon szép és finom ételt késztettél a kis nyolcfogúnak! :D Az biztos, hogy se neki, se neked nem nyolc, hogy mit eszik, és ezzel a finomsággal tuti eltaláltad az ízlését. :) Klassz, hogy most már ilyesmit is ehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! Most jót mosolyogtam. :) Tényleg klassz, mert most egy olyan jó kis alapanyaggal bővült a repertoár, ami nagyon jól variálható. Jönnek a tészták! :D

      Törlés
  2. Nagyon finomat készítettél Csemetének! Nem csoda, hogy örült neki! :) A nyolc fog, már jó sok :)

    VálaszTörlés