Oldalak

2015. március 13.

Bécsi fiákerpecsenye - Szakácsmustra 9.









Nagyon megörültem, mikor megtudtam, hogy FűszerMánia Gabihoz került a szakácsmustra stafétája. :) Biztos voltam benne, hogy a választása olyan valakire esik, akinek receptjei között mindenki talál kedvére valót. ...nem is egyet. :) A választott szakács pedig nem más, mint Lajos Mari. 
Töredelmesen be kell vallanom, hogy tőle sincs szakácskönyvem, viszont rengeteg receptje jelent meg különféle magazinokban. Sőt saját honlapja is van, ami manapság már egyáltalán nem meglepő, mégis úgy rácsodálkoztam. Valahogy eszembe sem jutott, hogy neki is lehet. :) 
A Bécsi fiákerpecsenye, amit elkészítettem a játékra, nekünk nagyon ízlett. Igaz, ami igaz, már megint variáltam kicsit a recepten. :D 






Hozzávalók 4 személyre:
8 szem nagyobb burgonya (sütni való)
2 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
20 dkg főtt, füstölt császárhús
3-4 fej csiperke

2 ek. olívaolaj
1 nagy pohár tejföl (330g)
1 pohár natúr joghurt (125g)
1 csokor metélőhagyma

  1. A burgonyát alaposan megmossuk/megsikáljuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk és 200°C-ra előmelegített sütőben -középső rácson- nagyjából 1 óra alatt puhára sütjük. Félidőben átforgatjuk. A kész krumplit kivesszük, melegen tartjuk. A sütőt bekapcsolva hagyjuk.
  2. A tejfölt, joghurtot alaposan elkeverjük a finomra vágott metélőhagymával. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  3. Miközben a burgonya sül, elkészítjük a "feltétet". Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és lepirítjuk rajta a csíkokra vágott császárhúst. Hozzáadjuk a vékonyra szelt vöröshagymát és fokhagymát, majd a kockákra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt addig sütjük, míg a hagyma megpuhul, de nem esik szét. 
  4. A burgonyáról lebontjuk az alufóliát. Minden szemet hosszában félbe vágunk, majd a belsejüket villával meglazítjuk. 
  5. Az így előkészített krumplit tepsibe sorakoztatjuk, megrakjuk a hagymás raguval és néhány percre betoljuk a sütőbe, hogy a teteje átpiruljon. Metélőhagymás mártogatóval és friss salátával tálaljuk.










5 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz! :) És valóban, Bécsben ez alapvető étel, a karácsonyi vásárban nagyon sokféle feltéttel láttunk ilyen töltött krumplit. Kaphatok kóstolót a tiédből, ha már Bécsben nem kóstoltuk meg? :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Ez csak természetes! Megsúgom neked, hogy a második adagra még egy kis reszelt sajt is került, úgyhogy te abból kapsz, dupla sajttal, gomba nélkül. Kutyánszki pedig megkapja hozzá a te gombaadagodat. :D Már csomagolom is! Kellemes "majdnemnosztalgiázást"! :D

      Törlés
    2. Annyira jófej vagy, köszi! :) Tegnap nagyon jól belaktam a pecsenyédből, fincsi volt! :)

      Törlés