Oldalak

2015. február 22.

Vaníliás piskóta












Néha nem is kell más, mint egy könnyű piskóta és egy csésze tea ahhoz, hogy az ember békésen élvezhesse a vasárnap délutáni napsütést. :) Néha még ennyi sem kell... elég a napsütés és a tudat, hogy mindjárt itt a tavasz! :D De persze egy szelet süteménnyel még lehet fokozni a hangulatot. ;)










Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:
6 tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
6 ek. sima liszt
8 ek. porcukor
1 kk. sütőpor
csipet só
1 ek. citromlé
1 kk. őrölt Bourbon vanília

Eperdzsem a töltéshez és porcukor a hintéshez.

  1. A tojásfehérjét a cukorral és citromlével kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, vaníliát és óvatosan összeforgatjuk a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne törjük nagyon a habot.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A formát kibéleljük sütőpapírral.
  3. A tésztát a formába töltjük, elegyengetjük, majd ~25-30 perc alatt kisütjük a piskótát. 
  4. Rácsra téve kihűtjük, majd félbe vágjuk és megtöltjük néhány evőkanálnyi eperdzsemmel. A tetejét porcukorral hintjük.







4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a torta egyszerűsége. És hát ugye eperdzsem - imádom! Meg a hőn szeretett fehér piskóta. ♥ :) A napsütésről mér nem is beszélve! Én sem mondok más egyebet, csak tartom a tányéromat egy 2. szelet süti reményében, mert az kóstoló bizony nagyon ízlett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, de aranyos vagy! :) Remélem a második szelet is épp úgy ízlett, ahogy az első, mert vacsora utánra tartogatok még egy harmadikat is. :D Már oda is tettem a tányérodra. :)

      Törlés
    2. Hű, te aztán bőkezű vagy! Mindet megkaptam, be is termeltem, és nagyon jóllaktam. Köszönöm! ♥ :)

      Törlés