Oldalak

2015. február 4.

Paradicsomszósz csirkehússal - Csemetekonyha






Az időjárás már majdnem az évszaknak megfelelő. :) Éjszaka fagy, reggel még deres a fű. Napközben hol tavaszira, hol őszire fordul, de az biztos, hogy nincs két egyforma nap. Az utóbbi néhány napban inkább borongós volt, ami az embert arra ösztönzi, hogy minél nyáriasabb ételeket készítsen. Legalábbis engem biztosan. :) Így hát lekerült a kamrapolcról a nyáron eltett jó kis zamatos paradicsomlé, hogy Csemete is megtudja, milyen is a nyár íze. :D Határozottan tetszett neki; ...remélem kitart ez a paradicsomlé-mennyiség a következő szezonig! ;)






Elkészítés:
  1. A paradicsomlevet -átszűrjük, ha kell-, majd kis lábosba téve egy gerezd félbe vágott fokhagymával és gondolatnyi sóval felforraljuk.
  2. Langyosra hűtjük, egy adagot félre teszünk, majd a többit szétosztjuk. Ha teljesen kihűltek, mehetnek a mélyhűtőbe.
  3. A félretett paradicsomlét sinlac porral besűrítjük, majd főtt csirkemellel* tálaljuk.
*A csirkemell elkészítése itt olvasható.






A képen látható rukkolalevél csak dekoráció. Azt Anya megette fotózás után. :D

4 megjegyzés:

  1. A paradicsom első, általam szeretett formája a paradicsomszósz, azóta is ez a kedvenc, ha paradicsomról van szó. Úgyhogy én azzal a tálkával simán bekanalaznám, mert egyrészt nagyon jól néz ki, másrészt én is örülnék már egy kis nyárnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D No akkor gyere gyorsan, nálunk lehet nyaralni. Csinálok neked hozzá "rendes" húsgombócot is! :) Hozd Peti macit is, neki is jut belőle. ;) ...és persze Kutyánszkinak is, ha szereti.

      Törlés
    2. Háhá, Kutyingerrel és Peti (Vilma) macival úton vagyunk hozzátok, és széles vigyorral nyomjuk a csengőt. :D

      Törlés