2015. február 24.

Kelkáposzta főzelék









Elég rég volt utoljára kelkáposzta főzelék itthon. Mert hogy, rég volt itthon kelkáposzta. :D De most a vásárlással hazajött egy szép nagy fej, amiből először a zöldséges sült rizsbe került néhány levél. Majd készült belőle rakott kel és végül még főzeléknek is maradt. ...amin Csemetével osztoztunk. Persze az övé kicsit másképp készült. :D






Hozzávalók 4-6 személyre:
40 dkg burgonya tisztítva
40 dkg kelkáposzta
3 ek. olaj
3 ek. sima liszt
2 gerezd fokhagyma
1 ág borsikafű

köménymag
4 ek. tejföl

  1. A burgonyát felkockázzuk, sós vízben feltesszük főni. A kelkáposztát leveleire szedjük. A nagy ereket kivágjuk, majd a leveleket ~4x4 cm-es négyzetekre szeljük és a fövésben lévő burgonyához adjuk a borsikafűvel együtt. A zöldségeket félpuhára főzzük.
  2. Olajból és lisztből világos rántást készítünk, amit reszelt fokhagymával és köménymaggal ízesítünk. Folyamatos keverés mellett felengedjük a zöldségek főzővizével -nem kell az összes; a borsikafüvet is kivesszük-, majd átszedjük a burgonyát és káposztát is. Hozzáadjuk a tejfölt -sózzuk, ha kell- és összeforraljuk.








Mi most sült oldalassal ettük, de natúr sült hússal, vagy sült virslivel is nagyon finom. :)


2 megjegyzés:

  1. Bevallom, én még ilyet sosem ettem, mivel hogy kimaradt a kelkáposzta az életemből. De ebben a szép tányérban olyan jól mutat, hogy kérek szépen kóstolót. Jöhet hozzá oldalas is, a hús biztos finom rajta. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Küldöm máris a zóna adagot! Ha ízlik, küldök még szívesen! ;) ...hát az oldalasból mi is csak a húst esszük meg, a zsírját nem. De jó, hogy van rajta, mert attól lesz olyan jóízű és nem szárad ki sütés közben. Bocsi, de azt le kell farigcsálnotok róla. :D

      Törlés