2015. február 27.

Kéksajtos mártogató









Ez az egyik kedvenc sajtos mártogatónk. A héten már másodszor készült, hála a 70. VKF!-nek. :) E forduló házigazdája Orsi, a Kabóca a konyhában blog írója. A forduló témája pedig egy igazán remek és sokoldalú étel, ez pedig nem más, mint a sajt. Imádjuk a sajtot, s ebből kifolyólag sajtnak mindig kell lenni itthon. :) Mert milyen jó az, ha az ember csak bekukkant a hűtőbe, vág egy szeletkét -lecsippent egy darabkát- és elmajszolja. ...csak úgy. :) 






 




Hozzávalók 4 személyre:
3 dkg kéksajt
3-4 db csemegeuborka
1 kis fej lilahagyma
1 kis doboz natúr joghurt (125g)
6 nagy ek. tejföl
3 ek. majonéz
1 ek. mustár
1 kk. citromlé
1 tk. cukor

bors
tárkony


  1. Egy tálkában elkeverjük a tejfölt, joghurtot, majonézt és mustárt. Hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, fűszereket, majd jól kikeverjük. Belemorzsoljuk a kéksajtot.
  2. Az uborkát, hagymát apró kockákra vágjuk és a mártogatóba keverjük. Tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt jól átkeverjük. 












Mi most sült krumplival és salátával ettük, de hasábra vágott zöldségekkel is nagyon finom. ...és grillezett húsokhoz is remekül passzol. :)

4 megjegyzés:

  1. Hű, ezt biztos szeretném! Pláne sült krumplival, mert az nálunk mártogató nélkül elképzelhetetlen. :) És milyen klasszul mutat az egész azokban a szépséges tányérokban kedves tányértesóm! :D De nem szaporítom tovább a szót: éljen a sajt! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ugye? Mert a krumplihoz jár a mártogató. Már küldök is egy tálkával! Teszek rá még egy kis extra sajtot. ;)

      Törlés
    2. Úgy-úgy. ;) Hogy te milyen figyelmes vagy, köszönöm! ♥

      Törlés
    3. :D Ez csak természetes!

      Törlés