Oldalak

2015. január 15.

Narancsos-gránátalmás burgonyasaláta









Egyszerű, mégis mutatós étel, ami először "sima" krumplisalátának indult. ...aztán egy ünnepi fogás lett belőle. :) Amikor elkezdtem összeszedni a hozzávalókat a salátához, megakadt a szemem a gyümölcsös tálon. ...pontosabban egy narancson és a mellette pirosló gránátalmán. :) Nagyon szeretem a gyümölcsös salátákat, ezért gondoltam kipróbálom őket most burgonyával. De jól tettem, mert ilyen salátát még sokszor fogok készíteni. Akár önmagában is fogyaszthatjuk főételként, de sültek, grillezett húsok mellé is nagyon jól illik.


 






Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg héjában sült burgonya
1 gránátalma magjai
2 narancs
1 közepes fej lilahagyma
4 szelet feketeerdei sonka
1 ek. olívaolaj  

Az öntethez:
2,5 dl natúr joghurt
3 ek. majonéz
1 ek. porcukor
fél citrom leve
1 kk. őrölt kurkuma

bors

A díszítéshez petrezselyemzöld és zsenge póréhagyma.


  1. A sonkát széles csíkokra vágjuk, majd olívaolajon ropogósra pirítjuk. Kiszedjük, félre tesszük. 
  2. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és egy nagy tálba tesszük. A lilahagymát apró kockákra vágjuk és a gránátalma magjaival együtt a burgonyához adjuk. 
  3. Az öntet hozzávalóit alaposan kikeverjük. 
  4. A narancsok héját a külső hártyával együtt levágjuk, majd a gyümölcshúst óvatosan kimetsszük a hártyák közül. Az így kapott narancsfilét szintén a tálba tesszük, majd az egészet megcsorgatjuk az elkészített öntettel. 
  5. A sonkát a saláta tetejére rendezzük, majd petrezselyemzölddel és karikára vágott póréhagymával díszítjük. Egy órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.








A receptet megtaláljátok a Kifőztük januári számában is. :)

6 megjegyzés:

  1. Ez valami csodaszép! :) Finomak lehetnek így együtt a hozzávalók, érdekes kaland lenne az én konzervatív gyomromnak, úgyhogy légyszi küldj belőle kóstolót. :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juj, de örülök, hogy tetszik! :D No akkor készítsd az asztalt, mert mindjárt érkezik a saláta! :D

      Törlés
    2. Asztal elkészítve, a gyomrom még annál is jobban, és várok türelme...tlenül. :D Köszipuszi! :D

      Törlés
    3. :D Remélem megérte a várakozás! ;)

      Törlés
  2. Gyönyörű látvány és különleges ízkombináció! :) Tetszetős recept :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Örülök, hogy így gondolod! :)

      Törlés