2015. január 25.

Aszalt paradicsomos ciabatta szendvics
A ciabatta nagyon jó találmány. :) Készülhet belőle pirítós, sajtos falatka, bruschetta, vagy panzanella. ...meg még rengeteg finomság és persze készülhet szendvics. Méghozzá elsőként mediterrán ihletésű, ha már egy ilyen klassz olasz kenyérféléről van szó. :) Mostanában rákaptunk az aszalt paradicsomra (is); ami még nem saját gyártmány, de ha természet anyánk is úgy gondolja, idén szép lesz a paradicsomtermés és akkor már semmi nem állhat utunkba. Addig is szorgosan sütöm a ciabattát és várjuk a jó időt. :)Hozzávalók 2 személyre:
1 friss ciabatta
3-4 db aszalt paradicsom
2 ek. fűszeres olaj az aszalt paradicsomról
4-8 szelet füstölt sonka
2 marék rukkola
1 nagy paradicsom
1 kemény tojás
kis darabka kéksajt

 1. A ciabattát hosszában félbe vágjuk. Mindkét félre egy-egy kanál fűszeres olajat csorgatunk, majd elkezdjük összeállítani a szendvicset.
 2. Alulra tesszük a rukkola felét, amire a sonkaszeleteket fektetjük. Erre jön a felkarikázott tojás, majd a vékony csíkokra szelt aszalt paradicsom.
 3. Rámorzsoljuk a kéksajtot, a maradék rukkolával beborítjuk, majd rátesszük a ciabatta tetejét. Kicsit összepréseljük a szendvicset, de csak óvatosan. :) Félbe vágjuk és már ehetjük is.
8 megjegyzés:

 1. Nagyon mutatósak ezek a szendvicsek, tele sok finomsággal! Meg is éheztem. Még jó, hogy mindjárt dél van, mert akkor kérhetek belőle. :)
  A fotók nagyon tetszenek. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D De jó! Köszönöm! Örülök nagyon, hogy tetszik! Máris csomagolom és repítem! :)

   Törlés
  2. Köszönöm, nagyon jóllaktam, finom volt! :) Vacsira jöhet az újabb szedvics. :D

   Törlés
  3. No, Csemete már megvacsorázott, most jöhet a szendvicsgyártás! Örülök, hogy ízlett, mindjárt indítom a vacsorát! ;)

   Törlés
 2. Uhhh, de beleharapnék! Én meg éppen kenyeret sütök, ma már éppen másodjára, mert először sikerült 8 cl víz helyett 8 dl-t hozzáönteni! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Ez esetben már indítom is fénypostával, hogy vacsorára odaérjen. Ha esetleg még nem laktál volna be a finom frissen sült kenyérrel. ;) Ha igen, jó lesz holnap reggelire is. ...reménykedem pár szelet friss cserekenyérben. :D

   Törlés
 3. Ne akard, mert ráégett a sütőpapír! :D :D Ilyen az én formám! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Upsz... ez a kenyér jól megmakacsolta magát. Akkor inkább én küldök még egy kis szendvicset! ;)

   Törlés