Oldalak

2015. január 7.

Almás-csirkés bébiétel sajttal






Már majdnem almás hús. :D ...ami elég sűrűn készül nálunk, tekintve, hogy nagy kedvenc. Persze Csemetének még nem főzök "tejes" ételeket, arra még picit várni kell, de sajtot már kóstolhat. Így besamel nélkül, pürésítve elkészült a "mini-almás hús", amit Csemete jóízűen be is csápolt.






Elkészítés:
  1. Egy egész csirkemellfilét megtisztítunk, majd kockákra vágunk. A húst kevés olívaolajon megfuttatjuk, míg elveszti a színét és kifehéredik. Hozzáadunk egy gerezd karikákra vágott fokhagymát, két szál petrezselyemzöldet, egy karika vöröshagymát, gondolatnyi sót. Jól átkeverjük, majd felengedjük annyi vízzel, ami ellepi és közepes lángon puhára főzzük. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ha kell, főzőlével hígítjuk. Külön adagokra osztjuk -egyet félre teszünk-, majd betesszük a mélyhűtőbe, későbbi felhasználásig.
  2. Egy kicsi almát meghámozunk, magházát eltávolítjuk, majd kockákra vágva a húshoz adjuk. Botmixerrel pürésítjük. Tálaláskor egy kávéskanálnyi finomra reszelt edami sajtot keverünk az ételhez.




2 megjegyzés:

  1. Hűha, nem csoda, ha ez az étel könnyen csúszik. :) Tetszik, ahogy fűszerezed, mert így Csemete már korán megtanulja, hogy milyen a jóízű étel. ;) Klassz, hogy már sajtot is eszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Örülök, ha így gondolod! :) Igen, ezzel én is így vagyok... kellenek az ízek és ezeket már biztonsággal adhatom. :) Szerencsére szereti is őket; a sajt is csúszott, úgyhogy most örül a bogyóm. :D

      Törlés