Oldalak

2014. december 2.

Rakott cukkini almával






Elég komolyan hangzik igaz? :) Csemete 28-án volt kilenc hónapos. Ebből az alkalomból készült ez a rakott cukkini. Ez volt az első igazi közös ebédünk. ...na jó... Én még kaptam rá egy kis sajtot, de azt hiszem legközelebb már nem csak enyémen lesz. :)









Elkészítés:
  1. A csirkemellet megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés vízben, egy gondolatnyi sóval, egy gerezd fokhagymával és néhány szál petrezselyemmel puhára főzzük. A főzőlevet leöntjük róla, félretesszük, -az ízesítőket kihalásszuk, ezek a felnőtt adagba kerültek-, majd a húst villával összetörjük, vagy botmixerrel pürésítjük. Ha kell, kis főzőlevet adunk hozzá.
  2. A cukkinit -sikerült szép salátacukkinit találni- alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd vékonyan felszeleteljük. Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, majd ezt is vékonyan felszeleteljük.
  3. Kis tálkákba rétegezzük a cukkinit, húst, almát, míg a hozzávalók tartanak. A tetejére cukkini kerüljön. Megcsepegtetjük néhány csepp olívaolajjal, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben letakarva, ~15-20 perc alatt összesütjük az ételt. 
  4. Langyosra hűtjük, villával kicsit áttörjük és már tálalhatjuk is. :)



2 megjegyzés:

  1. Tyű, ez nagy dolog! Újabb lépést tettetek ti ketten, ti, ti Szupercsapat! ;) ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! ♥ Azért persze még a gyümölcsös püré fogy a legjobban, de úgy örültem, mikor ezt is jóízűen becsápolta. :D

      Törlés