Oldalak

2014. december 10.

Kókuszcsók









Szeretem a kókuszos ételeket. Főleg a süteményeket. Fura módon, még soha nem csináltam kókuszcsókot, pedig nagyon egyszerű. Persze lehet, hogy csak azért, mert elég ritkán marad ki tojásfehérje a sütés/főzés közepette. Most viszont maradt, nem is egy. Kókuszreszelék pedig mindig van a kamrában, így elkészültek ezek a kis kókuszos "sipkák". :D Szépen becsomagolva, akár ajándékba is adhatjuk.






Hozzávalók ~45 db kókuszcsókhoz:
3 tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
15 dkg cukor
12 dkg kókuszreszelék 

  1. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra, egy nagy tepsire szilikonos sütőpapírt fektetünk.
  2. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot. Addig verjük, míg szép, fényes habot kapunk.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A masszát habzsákba töltjük, majd kis halmokat formálunk a sütőpapírral fedett tepsire. 
  4. Betesszük a sütőbe, majd a hőmérsékletet 10 perc elteltével 80 °C-ra mérsékeljük és így szárítjuk a süteményt további 1 órán át. Nyitott sütőajtónál, a sütőben hagyjuk kihűlni.






8 megjegyzés:

  1. Fincsi, az a kókusz benne nagyon megdobja :)

    VálaszTörlés
  2. Pár hónapja szemeztem egy kókuszcsók recivel, amit az egyik blogon láttam, de aztán feledésbe merült, pedig mindig marad ki tojifehérjém. Persze aztán rendszerint elhasználom valami másra. Jó lenne egyszer kipróbálni, mert nagyon finom lehet. Anyával együtt biztos szívesen majszolgatnánk a te csókjaidat is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Kiskókuszcsókolom!" :D Akkor már küldöm is az extra csomagot! Jó majszolást kívánok! ;)

      Törlés
  3. Húh, ez aztán finom lehet! Még én sem készítettem soha kókuszcsókot, de jó lenne! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! Akkor addig is, míg elkészül, küldök egy kis kóstolót! :)

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Szia. Bocsánat, hogy csak most válaszolok. Igen, kristálycukor. :)

      Törlés