Oldalak

2014. december 11.

Csőben sült fűszeres tészta






Egyszerű tésztavacsora. ...vagy ebéd. :D A lényeg, hogy tényleg egyszerű. Most nem volt kedvem húsos fogáshoz, meg nem is árt kicsit rákészülni az ünnepekre egy-egy könnyebb étellel. No persze egy saláta nyilván még ennél is könnyebb lenne, de most tésztás kedvemben voltam. ;) A mártást nyugodtan dúsíthatjuk kedvünk szerint, akár zöldséggel, akár sonkával, ha mégis húsos ételt szeretnénk. ;)






Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg bazsalikomos orsó (Molnár tészta)
15 dkg fokhagymás orsó (Molnár tészta)
3 ek. vaj
3 ek. liszt
3 tojássárgája
6,5 dl tej

bors
szerecsendió
10-15 szem zöld olívabogyó
reszelt sajt


  1. A kétféle tésztát kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. 
  2. A mártáshoz a vajat felhevítjük, belehintjük a lisztet, átpirítjuk kicsit, majd felengedjük egy kevés tejjel és csomómentesre keverjük. Lehúzzuk a tűzről, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Hozzáadjuk a tojássárgáját elkeverjük, visszatesszük a tűzre, felengedjük a maradék tejjel és folyamatos keverés mellett besűrítjük. 
  3. A kész mártáshoz keverjük a tésztát, majd az egészet tűzálló tálba halmozzuk és elegyengetjük. 
  4. Tetejére karikára vágott olívabogyót teszünk. 180 °C-ra előmelegített sütőben lefedve ~20 percig sütjük. Ezután a tetejét megszórjuk reszelt sajttal -letakarni már nem kell-, majd grill fokozaton további 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.







4 megjegyzés:

  1. Egyértelmű, hogy én ezt nagyon szeretném. :) Jól néz ki ez a Molnár tészta, szívesen vennék én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Akkor készülj, mert én már terítek és várlak ebédre! :)

      Törlés
  2. Csatlakozom Macskanyelvhez :) Szépséges, vidám színek ebben a szürkeségben. Molnár tészta lelőhelyét elárulod? köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Örülök, hogy neked is tetszik! :) A felső kiemelt "Molnár tészta" egy link. ;) A közösségi oldalukon pedig folyamatosan közzéteszik, hogy melyik városban, hol kaphatók a termékeik. :)

      Törlés