Oldalak

2014. november 23.

Rántott csirkemell és egy kis nosztalgiázás :)









Az örök klasszikus. Szeretjük; bár nem mondhatnám, hogy heti rendszerességgel asztalra kerül. Sőt. Hosszú hónapok is eltelnek, mire újra készítek. Hogy miért? Nem tudom. :D Nemrég, kedves barátnőm frissítette blogján az egyik szuper receptje képeit -történetesen a fokhagymás, csípős tejfölben pácolt rántott szeletét-  és akkor ugrott be, hogy "Te jó ég, de rég volt rántott hús!". :) Annyira nekilelkesedtem, hogy muszáj volt mihamarabb elkészíteni. Tudom, a rántott hús készítése nem túl nagy ördöngösség, de nekem ennél az ételnél nem csak maga a hús a lényeg a tányéron. ;) Mindjárt elmondom, hogy miért.
...mert ha rántott hús, akkor kell friss citrom is, mert azzal kell megcsepegtetni a ropogós bundát. Ami pedig az egészet megkoronázza, az egy üveg Holland almaszósz. ♥ A hasábburgonya már csak körítés. :D Gyerekkorom óta imádom ezeket az ízeket együtt. Apu szorgosan hozta Hollandiából az almaszószt, mi pedig szorgosan ettük is. ...nagyjából mindenhez. :) Így került egyszer rántott hús mellé a tányérra, ami visszagondolva kissé fura, ám de annál klasszabb ötlet volt, mert nálunk azóta így kerek a rántott hús. :D






Hozzávalók 2 személyre:
1 egész csirkemell filé

bors
sima liszt
1 tojás
zsemlemorzsa
3 ek. mangalicazsír
két nagyobb szem sütni való burgonya
1 üveg Holland almaszósz
fél citrom cikkekre vágva



  1. A csirkemellből négy -nagyjából egyforma méretű- nyitott szeletet készítünk. A szeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 
  2. Lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a hússzeleteket. 
  3. Serpenyőben felhevített mangalicazsíron -kezdetben fedő alatt, majd egy fordítás után fedő nélkül- készre sütjük a csirkemellet.
  4. Közben a megtisztított, hasábra vágott burgonyát bő olajban/zsírban kisütjük.
  5. Tálaláskor almaszószt kínálunk a hús mellé és citromcikkekkel "díszítjük".










7 megjegyzés:

  1. Ó, de örülök, hogy így nekilelkesedtél! :) ♥ Ez a rántott hús bizony megérdemli, hogy megmutasd, mert talán ez az az étel, ami a legtöbb esetben a legelső kedvence minden gyereknek, és valljuk be, elég nehezen is kerül lejjebb a ranglistán. :D Nagyon finom és kicsit különlegesebb lehet az almaszósszal, én biztos örömmel megkóstolnám őket együtt. A citrommal ízesített husibunda is érdekes ötlet, még sosem próbáltam, de beneveznék rá. Már ott ülök nálatok az asztalnál, várom a kóstolót. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D De jó! De jó! Bizony, tényleg nagy kedvenc. :) Most sült ki frissen a következő adag. Már teszem is a tányérodra, így igazán ropogós a bunda. Itt a citrom, az almaszósz és a krumpli is. Jó étvágyat! ♥

      Törlés
    2. Ez valami isteni, köszönöm! ♥

      Törlés
  2. Tényleg jól hangzik így együtt, és nagyon guszta is a fotókon! :) Ha csirkemellet rántok, előző este mindig fokhagymás tejbe pácolom, így is nagyon fincsi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Ó, bizony, bizony! A fokhagymás tej csodákra képes! Legközelebb biztosan kipróbálom! :) Ez most az a régi, klasszikus rántott csirke volt. ;)

      Törlés
  3. Különleges lehet az örök klasszikus rántott husi ezzel az almaszósszal! Tetszik! :)

    VálaszTörlés