Oldalak

2014. november 1.

Céklás-burgonyás bébiétel almával









Ez aztán egy igazi évszakhoz illő Csemete-eledel lett. :D Párom szüleitől kaptunk céklát, így most kipróbálhattuk, hogy Csemetének hogy ízlik. Ez is egy olyan zöldség, amit eddig csak én ettem itthon. Illetve hébe-hóba párom is megkóstolta a savanyúságként eltett céklát, de neki az a két három karika kitart az elkövetkező néhány hónapra. :D Csemete viszont -ahogy a sütőtökevészetben-, ebben is lelkes kis szövetségesem lett. :) De ez az étel nem csak a cékla miatt érdekes, hanem a krumpli miatt is. Ez utóbbit már többször próbáltam belecsempészni az ebédbe, de nem arattam vele zajos sikert. Jó, hát azért lecsúszott, de határozottan észrevehető volt, hogy ez, nem kedvenc. Gondoltam, most "bevadítok" és a kettőt együtt készítem el egy kis almával kiegészítve. Az eredmény: Anya szélsebesen kanalaz és Csemete jóízűen lakmározik, majd mindketten vigyorgunk, mint egy kosár alma. :D






Elkészítés:
  1. A céklát, burgonyát, almát meghámozzuk, az alma magházát kiszedjük, majd mindent apró kockákra vágunk. Nálunk az arány, amit bevált: 2 rész cékla, 1 rész burgonya és 1 rész alma.
  2. A céklát feltesszük főni, annyi vízben, ami bőven ellepi. Mikor félpuha, hozzáadjuk a krumplit, majd mikor mindkettő puha a végén hozzáadjuk az almát, míg az is megpuhul. Ha kell, közben a vizet pótoljuk.
  3. Kevés levet leszedünk róla -félretesszük-, majd botmixerrel pépesítjük. Ha kell, a félretett lével hígítjuk. Tálaláskor a langyos főzelékhez egy kávéskanálnyi olívaolajat és néhány csepp citromlevet keverünk.









A megmaradt, kihűtött bébiételt kis poharakba porciózva beteszem a fagyasztóba. Pár óra múlva, mikor megfagyott, kiveszem, majd "kipattintom" a poharakból és visszazárható, feliratozható zacskóba téve visszateszem. Így jóval kevesebb helyet foglalnak. :)

2 megjegyzés:

  1. Tyűha, nem semmi, hogy már ezt is bekanalazza a Csemete! :) Csak kapkodom itt a fejem. :D

    VálaszTörlés