Oldalak

2014. október 22.

Kekszes-ananászos bébiétel






Szépen menetelünk az új ízek megismerésének útján. ...ami néha kicsit rögös, de azért alapjában véve nagyon szerencsésnek mondhatom magunkat, mert Csemete eddig nagyjából a brokkolit és a krumplit nem fogadta túl nagy lelkesedéssel. Igaz, kis időre a nyers alma is kiesett a kosárból, de ő azóta már visszatornázta magát. Most gyümölcsben utazunk többnyire, persze a zöldséges is folyamatos tesztelés alatt vannak. Gyümölcsök közül az őszibarack-alma-körte-banán négyes azt hiszem nyerő. Ezt a négyest egészíti ki mostantól az ananász. :) Párom nagyon szép, érett ananászt hozott, amit gyorsan meg is kellett kóstolni. Csemete lelkesen ízlelgette és gyorsan be is kanalaztuk ebédre. A gyümölcsből nekünk is készült "felnőtt" ebéd, de azért a jó részét meghagytuk babacsemegének. :)







Elkészítés:
  1. Az alaposan megtisztított ananász húsát apró kockákra vágjuk, majd botmixerrel pépesítjük.
  2. Az ananászpürét tálkába öntjük, beletördeljük a kekszet és hagyjuk, hogy teljesen megpuhuljon. 
  3. Kanállal jól átkeverjük, ha kell, kevés forralt vízzel hígítjuk. Pár csepp citromlevet tehetünk hozzá, ha a gyümölcs nagyon édes.




2 megjegyzés:

  1. De jó dolga van a Kislegénynek! Az ananász az egyik legfinomabb és legegészségesebb gyümölcs. Olyan jó, hogy ezt is szereti! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Úgy örülök én is. Bizony az ananász nagyon klassz gyümölcs. ;)

      Törlés