Oldalak

2014. október 27.

Hawaii csirkemell









Ha jól számolom, legalább 20 éve nem ettem ilyet. :D Ami eléggé nem szép tőlem, tekintve, hogy gyerekként mennyire odáig voltam érte. De azt hiszem nem csak én, hanem a testvéreim is. Egy biztos, ez egy igazi gyerekeknek való étel. Már ha szeretik. :) Nekem erről az ételről egyébként legkevésbé Hawaii jut eszembe (mivel ott még nem is jártam :D). Annál inkább a gyerekkori nyaralások a Balatonnál. Alapvetően önellátó nyaralók voltunk/vagyunk, így nem jártunk el étterembe. Leszámítva azt a jeles napot, mikor is a kiadós strandolás után szépen felsétáltunk a nyaralóba, összekészülődtünk, kicsinosítottuk magunkat és elsétáltunk a közeli étterembe, mintegy megkoronázandó a balatoni nyarat. :D Mi gyerekek már előre izgatottan vártuk ezt a különleges alkalmat. Leültünk, Apuék felütötték az étlapot és szépen felolvasták az összes ételt, amiből mi gyerekek választhattunk. Hosszas tűnődés és tanácskozás után valahogy mindig a hawaii csirkemellre esett a választás. Esetleg a rántott szeletre. ...de mert azt otthon Anyu milliószor finomabbat készített, így mégiscsak maradt az előbb említett ananászos hús. Szigorúan sült krumplival. Illetve hasábburgonyával, hogy egészen pontos legyek. Na ebből az ételből nem kellett gyerek adagot kérni. :D Most, hogy Párom hozott egy szép friss ananászt, itt volt az ideje egy kis nosztalgiázásnak. :)




 

Hozzávalók 3-4 személyre:
1 egész csirkemell
8-10 szelet ananász (friss, de lehet konzerv is)
6-8 szelet füstölt sonka
3 ek. vaj
reszelt sajt
kevés sima liszt

bors

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, kicsontozzuk és 6-8 szeletre vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, lisztbe forgatjuk. Serpenyőben felforrósított vajon a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük.
  2. Az elősütött húst tűzálló tálba tesszük. Minden szelet tetejére teszünk egy-egy szelet füstölt sonkát, majd egy-egy szelet ananászt. A maradék ananászt felkockázzuk és a hússzeletek közé rendezzük.
  3. Az előkészített ételt megszórjuk bőven reszelt sajttal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben ~15-20 perc alatt készre sütjük. Hasábburgonyával tálaljuk.







10 megjegyzés:

  1. Nem fogod elhinni, de pont most kezdjük megszeretni a gyümölcsös húsokat! Bizony, mind a ketten! :D Egyelőre még csak egy fajta gyümivel próbálkoztam pont tegnapelőtt, de az nem az ananász volt. Én eddig csak az Anya által rendelt Hawaii csirkemellet kóstoltam meg, de akkor nem szerettem, mivel ugye a gyümölcs és a hús kombinációja nekem furának tűnt. Most már viszont örömmel tennék még egy próbát, főleg a tiédből, mert nagyon-nagyon gusztusosan néz ki. Úgy érzem, már nem maradna ott a tányéron, sőt valószínűleg igen jót ebédelnék belőle.
    Viszont a Hawaii pizza az tuti még jó sokáig nem kerül fel a listámra. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, de jó! Nahát! Ennek nagyon örülök! Már meg is terítettem, pirul a sajt a tetején. :) Gyere gyorsan, mindjárt ehetünk. Klassz, hogy te is csináltál gyümölcsös húst. Nagyon kíváncsi vagyok a receptre, majd lesem a Sünis-t! :D
      Hát a Hawaii pizza az nálunk sincs a menüben. A pizza igen az ananász igen, de együtt valahogy furák. :D

      Törlés
    2. Ideértem végre, és nem győzök köszönetet mondani ezért a finom ebédért. :) Kifejezetten tetszett, hogy az ananász kicsit megkaramellizálódott.
      Visszatérve a pizzára: a májat sem szeretem pizzán, nekem valahogy nem jön össze a tésztával. De ez már más lapra tartozik. :D

      Törlés
    3. :D Kedves egészségedre! Örülök, hogy ízlett! ;)
      ...a pizza. Hát arra nálunk se kerül máj. Eddig még én is csak leveles tésztába tettem tölteléknek. Abban viszont nagyon finom. :D

      Törlés
  2. Húh, de finom lehet! Még sosem készítettem, pedig úgy szeretem! :) Viszem is a receptet, köszönöm szépen! :) Ha esetleg maradna belőle gondolhatsz rám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Annyira klassz, hogy te is szereted! Örülök, ha elkészíted. :) ...és persze, hogy gondoltam, itt várt az adagod, most gyorsan küldöm is! ;)

      Törlés
  3. Ági, nagyon-nagyon fini lett a tegnapi ebéd!! Nagyon izlett az énuramnak :) Azt mondta a jövő héten is tarthatunk szülinapot :)
    Köszönöm szépen a finomságokat :)
    Szép napot: Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, de jó! Orsi, ennek nagyon örülök! Köszönöm szépen, hogy megírtad! :)
      Boldog szülinapot Párodnak!

      Törlés