2014. október 28.

Elröppent nyolc hónap :)
Csemete ma nyolc hónapos. Hihetetlen, hogy milyen sebességgel robogott el a tavasz, azután a nyár. ...és igaz, hogy egy ideje, már hivatalosan ősz van, mégis olyan szép idő volt eddig, hogy nem is gondoltam rá, hogy ennek az évszaknak is mindjárt vége. :) Bár az óraátállítás ezen azért némiképp változtatott. Most már korán sötétedik. A Nap hamar lebukik a horizont alá, maga után húzva a hűvös estéket. A hűvös estéket pedig jó kis csípős hajnalok követik. Jó egy hete még délután 20 °C volt, most a ragyogó napsütés ellenére sem kúszott feljebb a hőmérő higanyszála 15 °C-nál. A mai reggel pedig különösen csípősre sikeredett, mert megérkezett az első fagy is. Ideje volt hát, hogy előkerüljön a téli sapka és pulcsi a szekrény mélyéről. :) Ezeket az apró holmikat még a váradósságom alatt készítettem. Ahogy telt-múlt az idő, egyre több minden járt a fejemben, hogy miket szeretnék Csemetének saját kezűleg megcsinálni. Akkor találtam ki, hogy milyen legyen a szoba fala, napokig csak színmintákat nézegettem. "Törzsvásárló" lettem egy nagyon klassz, csöppnyi méteráru boltban, ahonnan egyszer olyan felpakolva sikerült elindulnom, hogy alig fértem fel a buszra, mert azt a mennyiségű töltő anyagot, amit vettem, nem bírtuk kisebbre összepréselni. :D Itthon pedig kispárnákat, gumis lepedőket és kis takarókat varrtam. Hozzájuk illő kobakvédőt, körben a kiságyba. Ez azóta már lekerült, mivel Csemete olyan kis mozgékony, hogy csak belegabalyodott volna. Vagy jó két hónapja volt egy pár nap, mikor folyton azon nevettünk, hogy bebújik alá és ott kukucskál ki az ágyból. Így nem csak a mozgékonyság, hanem a kíváncsiság miatt is jobb volt leszedni. ...és igen, akkor készült ez a sapi, a pulcsi és a takaró is. Nagyon szeretek kötni. :) Ezt a szép türkiz fonalat még Párom anyukájával együtt vettük. Pontosabban ő vette, mert én csak kinéztem. Aztán pedig megkötöttem. :D Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mekkorák legyenek a ruhák, de szerencsére sikerült addig számolgatni, míg akkorára sikeredtek, hogy most pont jók lesznek. :) Talán a pulcsi kicsit nagy is, de sebaj, legalább jól alá lehet öltözni. :) A sapi bélelve van, egy kis puha pamuttal, a takaró pedig kapott egy flanel réteget, így az sem olyan szellős. Hármójuk közül a takarót idestova már nyolc hónapja használjuk. Kicsit már bolyhos is, mert óriási nagy kedvenc. Remélem a többiek is azok lesznek. :D A pulcsi mintáját pedig az a kis Kutyus csörgő ihlette, aki még jóval Csemete születése előtt költözött hozzánk. Ő volt az első játékunk. :DEz a kép még Csemete születése előtt készült. Itt még látszik a kobakvédő is. :)


12 megjegyzés:

 1. Lehet olyan mondani, hogy most nagyon irigy vagyok? :D Úgy felvenném ezeket a csini rucikat! Imádom ezt a színt, és képzeld, Anya is ilyeneket kötött nekem, amikor pici voltam, igaz, kutyusminta nélkül, mert az már bonyolult. :D
  Irtó ügyes vagy, hogy ilyen klassz dolgokat tudsz készíteni. Ezért is irigy vagyok. :D Na jó, nem úgy, csak... érted. ;)
  Bizony, emlékszem, amikor mesélted, hogy miket kötsz, sőt azt is fel tudom idézni, amikor írtad, hogy miket varrtál.
  Tényleg hihetetlen, hogy már 8 hónapja mindennek. Biztos vagyok benne, hogy jó pár hasonlóan cukimuki szettet kötsz még neki. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Lehet persze! Tudom, hogy hogy érted. Hát mit mondjak erősen gondolkodtam én is anno egy sapkában -magamnak is-, de akkor kevés lett volna a fonál. ;) Így még maradt egy kevés, lehet, hogy még lesz belőle valami apróság. Én is emlékszem a gyerekkori kötött ruhákra. ...jáj, de rég volt... Most elképzeltem, ahogy kicsinek ott bohóckodunk a bojtos sapikban. :D

   Törlés
  2. Úgy imádtam a bojtot piszkálni, hogy a sok szálkihúzogatástól leszakadt a bojt, és meg ott bőgtem bojt nélküli sapekban az ovi előtt. :D De aztán Anya kreált egy újat, és újra nevettem. :D

   Törlés
  3. :D Egyébként teljesen jogos az elkenődés. A bojt nélküli sapka nem az igazi. Abban kérem a bojt a lényeg! :D

   Törlés
 2. húúúúú, ez valami tünemény!!!! Muszáj megtanulnom kötni!!! a sárga, sárga, sárga irigység :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, de aranyos vagy! Köszönöm! :) Kötni nagyon klassz dolog, irtó gyorsan meg fogod tanulni. ;)

   Törlés
 3. Legelőször is boldog szülinapot a Csemetének! :) Másodszor pedig óriási gratula a kézimunkázásodhoz is! Mondd, Kedves Druszám, van egyáltalán olyan dolog, amihez nem értesz? Megmondom én: nincs!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De drága vagy! Köszönöm szépen! :) ♥
   Úgy szeretek kötni -a többi hobbiról már nem is beszélve-, de kár, hogy csak 24 órából áll egy nap. Még valahogy idő-utazni kéne megtanulni. ;)

   Törlés
  2. Évekkel (évtizedekkel) előtt én is sokat kötöttem, aztán valahogy elmaradt ...

   Törlés
  3. Valahogy sejtettem. :) Biztosan nagyon szép holmikat alkottál. :)

   Törlés