Oldalak

2014. szeptember 10.

Zöldséges paradicsomleves gazdagon









...hát, meg kell hagyni, ez nem a hagyományos betűtésztás paradicsomleves. Bár azt is nagyon szeretem, de most valami tartalmasabbra gondoltam. :) Ha akarjuk, főzhetjük egész sűrűre is -mint ahogy most én is tettem-, így egytálételként is fogyaszthatjuk. 






Hozzávalók 2 személyre:
1 l házi paradicsomlé
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál szárzeller
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
1 kis csokor petrezselyem
1 pár frankfurti virsli
3 ek. olívaolaj
2 ek. világos rozsliszt
1 tk. cukor

bors
bazsalikom
víz
  1. Az apróra vágott vöröshagymát felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret és a vékonyra szelt zellerszárat. Kevergetve néhány percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymát is. 
  2. Átforgatjuk, majd lehintjük a zöldségeket liszttel, kicsit átpirítjuk, majd az egészet felengedjük a paradicsomlével. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, kevés cukorral -a paradicsom savasságának enyhítésére- majd közepes lángon, kevergetve addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha kell, közben vízzel hígítjuk.
  3. Hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, a finomra vágott petrezselyem felét, majd néhány perc alatt készre főzzük a levest. Petrezselyemmel hintve tálaljuk.





A receptet megtaláljátok a Kifőztük szeptemberi számában is. :)

4 megjegyzés:

  1. Ú, ez nagyon finom lehet! Már hozom is a kanalamat, ott üldök az asztalodnál, és nagyon szépen nézek rád, hátha színültiig mered a tányérkámat. *.* :D
    Mellesleg én is épp egy nagyon tartalmas levest főzök, és amíg várok a levesedre, addig a sajátommal vigasztalódom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Hát még szép, hogy színültig merem! Ha kell, akár többször is. ;) ...hmmm... most kíváncsi lettem, hogy milyen levest készítesz. Ugye kaphatok majd kóstolót? Addig én meg ezzel vigasztalódom. :D

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Kedves Erzsi! Örülök, hogy ízlett a leves. Köszönöm szépen a visszajelzést. :) Elnézést kérek a késői válaszért. Minden jót kívánok.

      Törlés