Oldalak

2014. szeptember 29.

Sárgarépás-párolt almás bébiétel









Azt hiszem az alma némiképp trónfosztott lett. :D Szegény... De mit lehet tenni, ha a csemete sokkal jobban szereti az őszibarackot? Hát ki kell próbálni, hogy párolva hogy ízlik neki az előbb említett gyümölcs. Mivel végérvényesen itt az ősz, lassan vége a friss barackos időszaknak is. Bár menekítettem a zamatos gyümölcsből a fagyasztóba, ahol apró kis "csomagok" várják, hogy mikor szabadulhatnak ki a hidegből, azért mégsem tudok annyit elraktározni, hogy kitartson egész télen. Mondjuk az is igaz, hogy más a helyzet, mint amikor még mi voltunk gyerekek. Télen a boltokban alma volt és körte; esetleg banán, narancs és citrom. Már ha volt oly szerencsés a bolt, hogy ezekből jutott a polcokra. Ha nem, maradt az alma. Aztán mégis felnőttünk. ;) Most már, ha az ember akar, bármilyen gyümölcsöt vehet évszaktól függetlenül, bár azért az sosem olyan, mint akkor, mikor a szezonja van. Pláne, ha itthon is megterem. :) Egyszóval, ha szerencsénk lesz, és találunk finom barackot veszünk, ha nem nem, de akkor ott az alma. Párolva. Mert hogy a Csemete úgy csápolta befelé a sárgarépás-almás bébiételt, hogy nem győztem kanalazni. :D Persze azért a nyers alma evéssel nem hagyjuk fel, csak majd társítani kell más gyümölccsel, zöldséggel, hogy jobban csússzon. 




 

Elkészítés:
  1. Az almát, sárgarépát alaposan megmossuk, meghámozzuk, kockákra/karikákra vágjuk. Külön-külön kevés vízzel puhára pároljuk.
  2. Az almát a sárgarépával és kevés főzővízzel együtt botmixerrel pépesítjük. Sinlac porral alaposan elkeverjük, ha kell, még főzővízzel hígítjuk, hogy elérjük a megfelelő állagot. 
  3. Tálalás előtt a langyos főzelékbe egy kávéskanálnyi olívaolajat keverünk.






Mennyiségeket azért nem írok, mert bár a sinlac receptfüzetben pontos adagok vannak feltüntetve, azért mindenki a saját gyermeke ízléséhez igazítja azokat.

4 megjegyzés:

  1. Általában megnézem mit főztél a kicsinek és adom tovább a lányomnak. Eddig sikertelen a próbálkozás sajnos! Csak kevés gyümölcsöt fogad el! "Anya" bármikor adhat nyugtató tejcsit :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, de aranyos vagy! :) Nem baj az, majd halad szépen a maga útján. Szuper, hogy elfogadja a gyümölcsöt, majd nő a mennyiség is. ;)

      Törlés
  2. Meg tudom érteni, hogy a Kislegénynek jobban csúszik a barack, de nagyon helyeslem, hogy nem hagyod rá, és úgy készíted el az almát, hogy mégis megegye, és még tetszen is neki. :) Jó kis kaland ez most mindkettőtöknek, neked azért, mert mindig törheted rajta a kobakod, hogy mit mivel és hogyan készítsd el, neki meg azért, mert még sok új íz felfedezése vár rá. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Hát igen... A barackot én is jobban csípem, de persze almát is szívesen majszolok. Bizony, jó kaland! :D Néha sikerül olyat készíteni, ami nem ízlik elsőre, ilyenkor pihentetjük a "témát", aztán pár nap múlva megpróbáljuk újra. ...és persze olyan is volt, hogy valami csúszott elsőre, másodszorra meg nem. :D Így aztán minden nap egy kis kaland. ;)

      Törlés