Oldalak

2014. szeptember 27.

Kukoricás burgonyalepény









A fagyasztóban rekedt kukoricát próbálom elkoptatni. :) Most egy keveset ezekbe a chilis burgonyalepényekbe csentem, így ami megmaradt, pont klassz lesz egy jó kis krémleveshez.
Ezt a lepényt ehetjük magában is, a kedvenc mártogatósunkkal -itt most épp zöld fűszerekkel és fokhagymával kikevert joghurttal-, vagy készíthetjük főzelékhez feltétként. Esetleg natúr sültekhez, vagy grillezett húsokhoz köretként.






Hozzávalók ~20 db lepényhez:
90 dkg főtt burgonya
20 dkg főtt kukorica
1 piros chilipaprika
1 kis csokor petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás
4-6 ek. liszt

bors
szerecsendió
borsikafű
olívaolaj a sütéshez


  1. A chilipaprikát apró kockákra vágjuk. Ha nem szeretjük nagyon erősen, aprítás előtt távolítsuk el az ereket és magokat. A petrezselymet finomra vágjuk.
  2. A leszűrt, kihűtött burgonyát összetörjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, a felaprított paprikát, petrezselymet. Belereszeljük a fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és borsikafűvel, majd összekeverjük.
  3. A burgonyás alaphoz adjuk a tojást és a lisztet -ennek mennyisége függ a burgonya fajtájától-, majd jól kikeverjük a "lepénytésztát".
  4. Egy serpenyőben pár kanál olívaolajat hevítünk. A masszából jó evőkanálnyi halmokat kanalazunk a serpenyőbe, majd kissé ellapítjuk őket. Egyszer átfordítva a lepények mindkét oldalát aranybarnára sütjük.







8 megjegyzés:

  1. Húh, érdekes recept, de mivel nagy kukoricapárti vagyok nagyon bejön! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Örülök, hogy tetszik. Néha az ilyen szükség-receptekből egész jó dolgok kerekednek ki. ;)

      Törlés
  2. Na, végre ideértem! Ismét sikerült olyat készítened, ami abszolút nekem való. Tuti nagyon ízlene, mert a burgonyalepényt szeretem, a kukoricával pedig kb. szerelmi viszonyban vagyok - természtesen én érzek iránta imádatot, de azt nem tudom, hogy őkukoricasága milyen érzéseket táplál irántam. Persze ez most mindegy, lényeg, hogy nekem nagyon bejön. :D Ma vacsira azzal a kis márogatóssal nagyon el tudnám képzelni. :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Na akkor az őkukoricaságával ápolt igen jó viszony tiszteletére már küldöm is a vacsorát. Természetesen dupla adagot. :) Természetesen a mártogatósból is. :D

      Törlés
    2. Rád mindig lehet számítani. ♥

      Törlés
    3. :D Ez a minyimum kérem! Itt éhen nem maradhat senki! ;)

      Törlés
  3. Ezt én is el tudnám képzelni, biztosan nagyon finom lehet, főleg a zöldfűszeres mártogatóssal.

    VálaszTörlés