2014. szeptember 7.

Kéksajtos falatok meggy chutney-val








...hmmm... Mintha már említettem volna, hogy szeretjük az efféle "falatkákat". :D A kéksajt és a meggy chutney nagyon jól kiegészítik egymás. Bár mindkettőnek igen karakteres íze van, mégsem tolakodó egyik sem. Valahogy lágyítják egymás ízét. Néha a kicsit "fura" párosok a legfinomabbak. :) Először frissen készült meggy chutney-val kóstoltuk és hát erősen vissza kellett fogni magunkat, nehogy a dunsztból kivándoroljon egy üveg és még aznap "felbontódjon". :D Tiszta "szerencse", hogy közben a sajt is elfogyott. 
Most viszont van sajt és a kamrapolcról is lekerült az egyik üveg, mert egy ilyen borongós őszi napon muszáj visszacsempészni egy keveset a nyár napsütéses zamatából. :)






Hozzávalók személyenként (előételnek):
2 szelet gyökérkenyér
3 dkg kéksajt
2 ek. meggy chutney

A kenyérszeleteket megpirítjuk -ha kedvünk tartja, kisebb falatokra vághatjuk-, majd még melegen rámorzsoljuk a sajtot és a tetejére meggy chutney-t kanalazunk. 




 




Tipp: Camembert típusú sajtokkal is elkészíthetjük.

A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szupi! Gyönyörű a kenyér, a chutney és a kéksajt így együtt. valahogy eszembe sem jutott, hogy fura lenne a párosítás, mert olyan jól mutatnak egymás hátán csücsülve, hogy akkor biztos finomak is. Nagyon megkóstolnám. :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! De jó! Örülök, hogy így gondolod! Már repítem is a délutáni csemegét! ;)

      Törlés
  2. Már a meggychutney önmagában is nagyon csábító, hát még ilyen finomságok társaságában! :) Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka! :) Örülök, hogy tetszik! Bizony azt hiszem jövőre sokkal több meggyet kell eltennem. :D

      Törlés