Oldalak

2014. szeptember 19.

Joghurtos káposztasaláta









Friss, ropogós, színes és egészséges. :D Nagyon szeretjük az ilyen típusú salátákat. Akár magában is ehetjük, de natúr sültekhez, vagy grillezett húsokhoz igazán jól illik. Ebből a káposztából -egy szép nagy fej volt- ez már a negyedik adag saláta. :) Eddig valahogy mindig elkopott, mire lefotóztam volna, de most sikerült. Aki szereti, karikázhat bele egy kis erős paprikát, vagy egy piros húsú paprikát. ...azzal még színesebbé teheti. ;)







Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg lila káposzta
2 szál sárgarépa
1 savanykás alma
1 fej lilahagyma
fél fej jégsaláta
3 szál újhagyma
2 kis pohár natúr joghurt (2x130 g)
2 ek. majonéz
1 ek. mustár
1 ek. olívaolaj
1 ek. citromlé

bors
friss oregánó


  1. A joghurthoz adjuk a majonézt, mustárt, olívaolajat és citromlevet. Fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott oregánóval, majd az egészet jól kikeverjük. Félre tesszük.
  2. A káposztát, sárgarépát és a magházától megfosztott, cikkekre vágott almát uborkagyalunk vékonyra szeljük. A lilahagymát, újhagymát felkarikázzuk, a jégsalátát vékony csíkokra vágjuk. Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk. Leöntjük a joghurttal, jól átkeverjük, majd néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt friss oregánóval díszítjük.








A receptet megtaláljátok a Kifőztük szeptemberi számában is. :)

4 megjegyzés:

  1. Az ilyen salátákat én is nagyon szeretem, és grillezett husival annyira imádom, hogy alig bírom abbahagyni. Igaz, pont ilyet még nem készítettem, de biztos, hogy nagyon szeretném. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Na, akkor már csomagolom is a salátaszállító tálba és küldöm gyorsan, hogy odaérjen ebédre! ;)

      Törlés
  2. Csupa finomság és csupa egészség! :) Felvéve az elkészítendők listájára! :)

    VálaszTörlés