Oldalak

2014. szeptember 8.

Csirkés-zöldborsós bébiétel






Ahogy telik az idő, egyre több ízzel próbálom megismertetni a Csemetét. :) Kicsit tartottam tőle, hogy mit fog "szólni" a legújabb ötletemhez, mert azért a zöldborsó színét nem lehet elrejteni. Igaz, szép zöld lett a püré, de hát ami nekem tetszik, még nem biztos, hogy neki is fog. Legnagyobb örömömre azonban egy szemöldökfelhúzáson kívül nem volt nagyobb meglepetés. Lehet, hogy az is sokat segített, hogy széles vigyorral a képemen közelítettem a borsópürével és közben lelkesen mondogattam, hogy "Nézd Csillagom! Anya csinált neked borsós finomat!" :D ...és Ő úgy vigyorgott rám vissza, hogy csak na! Aztán lelkesen elkezdte becsápolni az ebédet. 
...annyira bíznak bennünk; és ez olyan jó érzés. Jó és hihetetlen nagy felelősséggel jár, mert nagyon kell vigyáznunk erre a bizalomra. Még akkor is, ha csak egy egyszerű ételről van szó. :)

Elkészítés:
  1. A zöldborsót kevés vízben puhára főzzük, majd a főzővízzel hígítva botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a sinlac port és egy kevés főzővízzel együtt krémes állagúra keverjük a főzeléket.
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, kicsontozzuk, kevés vízben puhára főzzük. A főtt húst kevés főzővízzel pépesítjük, majd a borsópüréhez adjuk.
  3. Tálalás előtt a langyos főzelékhez keverünk egy kávéskanálnyi olívaolajat.


 



Vigyázzunk, hogy a borsópürében ne maradjanak nagyobb borsóhéj darabok, mert az rossz hatással lehet a baba emésztésére. Ha kell, inkább passzírozzuk át szitán a pürét.

Mennyiségeket azért nem írok, mert bár a sinlac receptfüzetben pontos adagok vannak feltüntetve, azért mindenki a saját gyermeke ízléséhez igazítja azokat.

6 megjegyzés:

  1. Ó, de jó, hogy egy újabb finomsággal bővült az ezt-is-megeszem ételrepertoár! :) Ügyik vagytok mindketten: te azért, mert baba-ízléshez mérten is jól főzöl, a Csemete meg azért, mert bízik benned. Jól is teszi, mert lehet is. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! ♥ Igen, azt hiszem ez nem is működhet másként. ;) Ő bízik bennem/bennünk, nekünk pedig úgy kell viselkedni, hogy ezt kiérdemeljük. Ez a bizalom pedig sokat segít megoldani az újabb és újabb "feladatokat". :D

      Törlés
    2. És szerintem a következetesség is nagy szerepet játszik abban, hogy a kicsik bízni tudjanak a szüleikben.

      Törlés
  2. Jól néz ki! Biztosan tetszett Csemetének, hogy ilyen színes ételt kapott! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Aranyos vagy! Igen, úgyhogy a borsó azóta hivatalosan is felkerült a menüre. :)

      Törlés