Oldalak

2014. augusztus 28.

Ünnepi ebéd - Csirkés-barackos bébiétel zöldségekkel






Nagyon szalad az idő. A csöpp kis legény -aki már nem is olyan csöpp- ma hat hónapos! :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan el fog repülni fél év! 
E neves alkalomra pedig "különleges" ebédet főztem. :) Az alapja barackos pép, amibe most csirkehús is került, a díszítés pedig zöldborsó- és sárgarépapüréből készült. :)

Elkészítés:

  1. A zöldborsót és a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát kevés vízben puhára főzzük.
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, kicsontozzuk, majd kockákra vágjuk és annyi vízben, ami ellepi, puhára főzzük. A főzővízbe -azt írták- tehetünk egy gondolatnyi sót. Én nem tettem.
  3. A barackot meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. Kevés csirkehússal együtt botmixerrel pürésítjük. Elkészítjük a sinlac alappépet, majd elkeverjük a csirkés-barackos pürével és egy kávéskanálnyi olívaolajjal.
  4. A borsót és sárgarépát kevés főzőlével külön-külön pürésítjük, majd ezekkel díszítjük az ételt. :)






A lepke szárnya barackhéjból készült. Azt később én ettem meg. :D
Mennyiségeket azért nem írok, mert bár a sinlac receptfüzetben pontos adagok vannak feltüntetve, azért mindenki a saját gyermeke ízléséhez igazítja azokat.

8 megjegyzés:

  1. Gratulálok a kis ünnepeltnek ! Nagyon gyorsan szalad az idő! Blogodra felhívom lányom figyelmét, mert a 7 hónapos kis unokám nem nagyon akarja elfogadni ezeket a hozzátáplálásokat csak a cici megy neki!:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva! De kedves vagy! Gratulálok a kis unokádhoz!
      Klassz lenne, ha tudnék segíteni ezekkel a receptekkel.
      Nekünk nagyon kedves doktornénink van, ő ajánlotta ezt a pépet, hogy próbáljam ezzel elkezdeni a hozzátáplálást. Még receptfüzetet is kaptam tőle, ami nagyon klassz, mert így az ember lánya bátrabban próbálkozik az új ízekkel. :)

      Törlés
  2. Pont a napokban mondtam a Kutyafülnek, hogy a Kislegény mindjárt fél éves lesz, és ő nagyot nézett, hogy jéééé, már eltelt fél év. :) Hihetetlen bizony, hogy így szalad az idő, de közben meg olyan jó lehet látni, hogy napról-napra ügyesedik, cseperedik, és nem utolós sorban egyre több mindent megeszik, pl. ezt a finom papikát. :) Hogy ízlett neki? Ez volt az első találkozás a hússal, igaz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyosak vagytok! :D ♥ Bizony, gyorsan elröppent az idő, pedig néha olyan, mintha megállt volna és ez olyan jó érzés... :) Hihetetlen, hogy minden napra van valami új tudomány, amin együtt örömködünk.
      Az ebéd ízlett a Csemetének, csak néhány kanállal maradt belőle, de nem is csoda, mert most kicsit nagyobb adagot sikerült készíteni. :)

      Törlés
    2. Nem is baj, ha néha úgy érzed, hogy megállt az idő, hiszen egyébként nagyon gyorsan felnőnek, és hiányozni fog az első év.
      Örülök, hogy betermelte az ünnepi papit, de ez nem meglepő, mert minden finomság benne van, és hát te készítetted, te pedig tudod, mitől döglik a légy, akarom mondani, jó szájízzel főzöl. :)

      Törlés
    3. :) ...kóstolok is lelkesen... Persze ami nekem esetleg "fura", az még a Csemetének könnyen lehet, hogy kedvenc lesz, így aztán csak a fantázia szab határt az ízkombinációknak. :D

      Törlés
  3. Gratulálok! Sikerült ünnepivé varázsolnod neki a mai finomságot! :)

    VálaszTörlés