2014. augusztus 9.

Joghurtos erdei gyümölcs fagylalt









Szeretjük az erdei gyümölcsös desszerteket. Főleg, ha fagylaltról van szó. :) ...és a joghurtos az egyik kedvencünk. Ideje volt hát, hogy elkészítsem a házi verziót. Pláne, hogy végre újra tombol a nyár és a "fagyi-szezon". :D









Hozzávalók 4-6 személyre:
3+3 dl tejszín
3 dl görög joghurt
4 tojás
20 dkg cukor
40 dkg vegyes erdei gyümölcs (friss, vagy mirelit)

Néhány szem erdei gyümölcs a díszítéshez.

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd 3 dl tejszínnel együtt közepes lángon, kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a joghurtot.
  2. A krémet kétfelé osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a gyümölcsöket. Botmixerrel kicsit átaprítjuk, de vigyázva, hogy maradjanak benne nagyobb gyümölcsdarabok.
  3. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd elosztjuk a két krémben és óvatosan beleforgatjuk.
  4. A kétféle fagylaltalapot mélyhűtőbe tesszük másfél órára. ~30 percenként átkeverjük őket. A harmadik keverés után a két masszát egymásra rétegezve tálakba kanalazzuk. A tálakat mélyhűtőbe tesszük néhány órára. Fogyasztás előtt ~15 perccel kivesszük a fagylaltot és a tetejét gyümölcsszemekkel díszítjük.










A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges, nagyon-nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka! Örülök, hogy tetszik! :) Cserélünk szerecsendiós fagyira? ;)

      Törlés
  2. Hát ez csodás! És miért nem lepődöm meg, hogy te is, én is imádjuk a joghurtos fagyikat? :D A jégpárás tálkák állati jól mutatnak, és már kanalazom is az egyikből ezt a fincsi fagyikát. A másik tálkát pedig ma este szívesen betermelném, ha leszel olyan drága és elküldöd. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D ...nem is értem... :D Köszi! Egészségedre! Akkor már küldöm is a másikat, hogy biztos odaérjen! ;)

      Törlés
  3. Fincsi lehet és mutatós lett! :)

    VálaszTörlés