Oldalak

2014. július 25.

Tejszínes-gombás penne új-zélandi spenóttal






Valami fantasztikus módon elkezdett hajtani az új-zélandi spenót. Nem győzöm szedni. :) Lehet, hogy lassan elkezdem betermelni egy részét a mélyhűtőbe. Készült már belőle köret és saláta -sajnos egyik sem érte meg a fotózást :)- most pedig ez a gyors és egyszerű étel.






Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg durum penne
6-8 szép nagy csiperke
1 kis fej vöröshagyma
3 nagy marék új-zélandi spenót
1 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
2 dl tejszín

bors

  1. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd rátesszük a vékonyra szelt hagymát és elkezdjük pirítani. Mikor üvegesedni kezd, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, picit sózzuk, majd lepirítjuk.
  2. Miközben a gomba pirul, feltesszük főni a tésztát.
  3. Ha a gomba kész, ráöntjük a tejszínt, átforraljuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. 
  4. A tésztát leszűrjük, majd a spenóttal együtt a tejszínes-gombás mártáshoz adjuk. Összeforgatjuk, átmelegítjük és forrón tálaljuk.









Tipp: A spenót tisztítására Anyu egy nagyon jó technikát talált ki. A hajtásokat több vízben jól átmossuk, lecsepegtetjük. A leveleket úgy "húzzuk" le a hajtásokról, hogy a vastag levélér a száron maradjon. Így egy mozdulattal megoldjuk az egészet. :)

Az új-zélandi spenótról bővebben itt olvashattok.

2 megjegyzés:

  1. A spenót nagyon finom - szerintem is; és egészséges. Meg szép. A képek meg pláne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy így gondolod! :) Köszönöm! ...ó, igen, a spenót is örül, hogy így gondolod! :D

      Törlés