Oldalak

2014. június 20.

Virslis kifli









Hogy, hogy nem, de elfogyott a kenyér itthon és éjszaka már nem volt kedvem sütni. Reggel viszont nem volt kedvem boltba menni, mivel jó ideje már csak itthon sült kenyeret eszünk. ...az viszont kicsit tovább tart... Ki kellett találnom, mi legyen a reggeli, így a jól bevált pizza tésztát használtam -mert az sokkal gyorsabb- ezekhez a kiflikhez. :) Jók lettek... Sütök máskor is! :D






Hozzávalók 4 db kiflihez:
6 dl kenyérliszt BL80
1,5 dl langyos víz
1 dl langyos tej + kevés a kenéshez
1 tk. cukor
2,5 dkg friss élesztő
1 kk. só
2 ek. olívaolaj
4 szál főtt frankfurti virsli
mustár

  1. A lisztet és sót tálba tesszük. A víz és tej keverékében cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk az élesztőt, majd az olajjal együtt a tálba öntjük és kézzel összeállítjuk a tésztát. Letakarva ~30 percet kelesztjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
  3. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk. Négy részre osztjuk, majd mindegyiket ~20 cm hosszú ovális formára nyújtjuk. A közepüket megkenjük mustárral, ráfektetjük hosszában a virslit, majd feltekerjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kifliket, tetejüket megkenjük tejjel, majd az előmelegített sütőben ~15-20 perc alatt készre sütjük.




4 megjegyzés:

  1. Naná, hogy jók lettek, el sem tudnád rontani, mert ügyi vagy! :) Annyira tudtam, hogy frankfurti virsli van benne! :D Mi is azt szeretjük. Nagyon örülnék egy ilyen reggelinek/ebédnek/vacsorának. ;)

    VálaszTörlés