Oldalak

2014. június 27.

Tojásos nokedli saláta salátával









Gyerekkoromban Anyu és Apu sokszor csinált tojásos nokedlit. Azóta is az egyik legkedvesebb nyári ételem. :) Persze nem törvényszerű, hogy csak nyáron lehet enni... valahogy nálunk mégis mindig ebben az évszakban kerül asztalra. Most az első saját saláta salátával. :D Végre! Amióta kikelt a saláta a kertben, erre vártam. Mert az első étel nem is lehetett más vele, csak tojásos nokedli.






Hozzávalók 2 személyre:
A nokedlihez:
3 + 3 db tojás
sima liszt

bors
olívaolaj

A salátához:
1 szép nagy fejes saláta
cukor
ecet

víz 

  1. A salátát leveleire szedjük, alaposan lemossuk. Cukorral, ecettel, sóval ízesített salátalevet készítünk, majd beletépkedjük a leveleket. Átforgatjuk, pihentetjük, míg elkészül a nokedli.
  2. Három tojásból kevés sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kikeverjük a galuska tésztát. Forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggatjuk, ha kifőtt, leszűrjük.
  3. Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, rátesszük a lecsepegtetett galuskát, átforgatjuk.
  4. A megmaradt tojásokat tálba ütjük, felverjük, sóval, borssal ízesítjük és a galuskára öntjük. Kevergetve készre sütjük az ételt. Frissen, nagy adag salátával tálaljuk.







3 megjegyzés:

  1. Gyönyörűség! A saláta saláta meg vicces. :D Utóbbitól is összefut a nyál a számban, annyira harsogóan roppanós, pedig tudod..., az előbbiről nem is beszélve. De hát nokedli a szentem, nem is lehetne másképp. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! Klassz, hogy Te is nokedlipárti vagy! :) Bizony, jó is az! ...meg egyszerű is, de pont ez benne a jó. :D

      Törlés
    2. Jajj, ne is mondd, nagyon nokedlis vagyok. :D Te pedig bonyolultban és egyszerűben is otthon vagy. ;)

      Törlés