Oldalak

2014. május 30.

Keksztekercs kakaós krémmel









:) Fura vagy sem, de még soha nem csináltam keksztekercset. Kekszgolyót annál többet, de most gondoltam kipróbálom milyen ez a süti, ha nem golyó formájú. :D Persze nem is én lennék, ha nem variáltam volna meg egy kicsit, így született meg az én variációm keksztekercsre. A krémet a kedvenc tortám ihlette. :)






Hozzávalók:
A "tésztához":
25 dkg darált háztartási keksz
8 dkg margarin
4 ek. porcukor
tej (amennyit felvesz)

A krémhez:
1,5 dl tej
1 ek. liszt
15 dkg margarin
4 ek. holland kakaópor
5 ek. porcukor

Holland kakaópor a díszítéshez.


  1. A krémhez a lisztet a tejben felfőzzük. Ha besűrűsödött levesszük a tűzről és kihűtjük. Közben kevergetjük, hogy ne legyen csomós. A margarint kikeverjük a kakaóporral és porcukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a kihűtött főzött krémet és alaposan kikeverjük az egészet. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A darált kekszet és porcukrot elmorzsoljuk a margarinnal, majd apránként annyi tejet adunk hozzá, amitől a "tészta" szépen összeáll, jól gyúrható és nyújtható lesz. Ne legyen túl lágy, mert a tészta -a pihentetés alatt- a krémből is fog nedvességet felszívni.
  3. Egy deszkát leterítünk fóliával -esetemben egy szétvágott uzsonnás zacskóval-, majd ~0,5 cm vastagra kinyújtjuk rajta a "tésztát". Nagyjából akkora lesz, mint egy A4-es lap.
  4. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd a fólia segítségével óvatosan feltekerjük.
  5. 3-4 órát hűtőben pihentetjük, megszórjuk a tetejét kakaóporral, majd szeletelve tálaljuk.





Tipp: érdemes hűtőben tartani, mert a krém egy idő után kicsit meglágyul. Mondjuk nálunk nem volt értelme visszatenni a hűtőbe, mert igen gyorsan elfogyott. :D

6 megjegyzés:

  1. Tetszik a variációd, guszta lett! Első ránézésre elnéztem volta csokis piskótatekercsnek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D De jó! Köszi! Ugye? A látszat néha csal. ;)

      Törlés
  2. Óóó, de jóóóó! :v Én sem csináltam még keksztekercset, de kekszgolyót se, úgyhogy mindenképp kérek szépen ebből a szépséges és finomságos sütiből. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hi-hi... Örülök, hogy tetszik! :) Már indul is a kóstoló! Ez a jó ebben a "dinnye" időben, most nem olvad meg útközben. :D

      Törlés
  3. A keksztekercs nálunk eddig mindig vajas krémmel készült, pedig milyen finom lehet ezzel a főzött krémmel! :) Nagyon guszta, ki is fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, de jó! Köszi! :) Ennek nagyon örülök! Remélem Nektek is ízleni fog! :)

      Törlés